Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The 69 Eyes tekee Hämeen linnan tunnetuksi koko maailmalle – Kävimme musiikkivideon kuvauksissa, jossa nähtiin myös kaupunginjohtaja

Maaliskuun alussa julkaistavalla videolla yhtye rokkaa keskiaikaisten muurien suojassa.

Mustiin pukeutuneet miehet astelevat päättäväisesti muinaisilla mukulakivillä. Näkymä tuo yhtä aikaa mieleen Akira Kurosawan elokuvan, westernin ja tummanpuhuvan modernin sarjakuvan.

The 69 Eyes kuvasi tammikuun lopulla Hämeen linnassa musiikkivideota, joka ilmestyy 3. maaliskuuta.

– Tätä upeata linnaa ei ole tietääkseni musavideoissa juurikaan käytetty. Se sopii loistavasti näyttämöksi melodiseen ja romanttiseen goottikappaleeseen, yhtyeen laulusolisti Jyrki69 eli Jyrki Linnankivi tuumaa.

Videolla bändi soittaa singlensä Death of Darkness muurien sisällä ja samalla esittelee Hämeen linnan koko maailmalle.

– Tämä paikka on minulle täynnä muistoja. Diggailin myös nuorena Hämeen Sanomissa ilmestynyttä sarjakuvaa Linnan haamut, joka oli ihan suosikki.

Jyrki69 on julistanut rakkauttaan kouluvuosiensa kotikaupunkia Hämeenlinnaa kohtaan muun muassa kesällä esitetyssä Vain elämää -ohjelmassa.

– Tämä kaupunki on tärkeä paikka koko meidän bändille. Esiinnyimme vuonna 1993 Ämy Rockissa, kun olimme juuri julkaisseet ensimmäisen levymme, ja täällä edelleen asuvaa Kimmo Miettistä voi hyvällä syyllä kutsua The 69 Eyesin löytäjäksi, rokkari sanoo.

Videon kuvausviikonloppuna bändi esiintyi kahtena iltana loppuunmyydyllä Suisto-klubilla.

– Spiikkasin lavalla, että olemme The 69 Eyes Hämeenlinnasta. Joku siellä alkoi jo pohtia, että pitäisikö Ämy järjestää ainakin vielä kerran uudestaan. Jos niin tapahtuu, me olemme mukana.

Linnankivi aloitti helmikuun alusta kolumnistina Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa.

– Haluan tehdä kaikella mahdollisella tavalla esille Hämeenlinnan hienoutta ja viritellä erilaisia yhteistyökuvioita tänne päin. Olemme todella kiitollisia, että saimme käyttää linnaa kuvauspaikkana.

Yhtyeen singlen, videon ja tulevan albumin julkaisee Vallila Music House, jota johtaa pitkän linjan musiikkialan ammattilainen ja moneen kertaan tuottajana Emma-palkittu Gabi Hakanen.

– Meidän yhteinen historiamme on aika pitkä, sillä olin EMI:ssä duunissa 2000-luvulla, kun The 69 Eyesin albumit Devils ja Angels myivät kultalevyiksi asti. Perustin Vallilan alkujaan tuotantoyhtiöksi, mutta pian aloin miettiä, miksi emme julkaisi myös musiikkia, Hakanen kertoo.

The 69 Eyes julkaisee Death Of Darkness -albuminsa 21. huhtikuuta.

Albumi on suoraa jatkumoa yhtyeen 2000-luvun kultaa ja platinaa myyneille levyille, jotka nostivat yhtyeen maailmanmaineeseen.

– Bändillä on yksinkertaisesti hemmetin hyviä biisejä. Tuottamassa on ollut Erno Laitinen ja miksauksen teki Miles Walker, joka tunnetaan muiden muassa U2:n, Coldplayn ja Katy Perryn taustalta, Hakanen sanoo.

Vain elämää muistutti tarpeellisella tavalla suomalaisia The 69 Eyes -yhtyeen merkityksestä ja suosiosta maailmalla.

– Kun olin signannut bändin, ajattelin heti Jyrkiä ohjelmaan ja soitin tuotantoon. Ei kulunut kuin tunti, kun vastaus tuli, ja Hirvensalmelle saatiin ripaus Los Angelesia. Jyrki otti ohjelman omakseen ja yhtyeellä on nyt valtavasti kysyntää.

Linnassa piipahti kuvauspäivänä myös vanhaksi gootiksi tunnustautunut Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

– Tulin vaan moikkaamaan bändiä. Olemme jo alustavasti sopineet, että tapaamme paremmalla ajalla, kun sopiva hetki löytyy, Parviainen kertoo.

– Tämä on meille hämeenlinnalaisille tärkeä juttu. Yhtye tuo kaupunkia esiin paikkana, jossa syntyy monenlaista kulttuuria.