Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polttoaine on Hämeenlinnassa jopa 10–15 senttiä halvempaa kuin Riihimäellä – "Vähenevistä litroista käydään tiukkaa kilpailua"

Polttoaineiden hinnat ovat lukijapalautteen perusteella Riihimäellä usein kalliimpia kuin muualla.

Asiaa tutkineen Aamupostin havaintojen mukaan Osuuskauppa Hämeenmaan ABC-asemilla hinnat ovat viime syksyn ja tämän talven aikana olleet Hämeenlinnassa jopa 10–15 senttiä edullisempia kuin Riihimäellä.

Jos tankkaa kerralla kymmeniä litroja, ero loppusummassa voi olla jo useita euroja.

Riihimäen ABC-asemilla on aina samat hinnat, mutta Hämeenlinnan ABC-asemilla hinnat voivat vaihdella.

Tyypillisesti eri ketjujen paikkakuntakohtaisissa hinnoissa on senttien tai vain sentin kymmenysosien eroja.

– Polttonesteiden myyntihintoihin vaikuttavat aina tuotteiden maailmanmarkkinahinnat ja paikallinen kilpailutilanne, toteaa Hämeenmaan liikennekaupan toimialajohtaja Jouni Viljanen.

– Kaupunkien välillä saattaa olla ajoittain isompia hintaeroja, mutta pidemmällä aikavälillä ne yleensä tasoittuvat.

Paikalliseen markkinatilanteeseen ja hinnoitteluun voi Viljasen mukaan vaikuttaa esimerkiksi uuden toimipisteen avaaminen.

– Se yleensä laskee alueen hintoja, kun eri toimijat puolustavat omia polttonestelitrojaan, hän sanoo.

– Valtakunnallisesti myytiin viime vuonna esimerkiksi bensiiniä kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kulutus pienenee vuosi vuodelta, ja näistä vähenevistä litroista käydään tiukkaa kilpailua toimijoiden välillä.

Paikallinen kilpailutilanne vaikuttaa Viljasen mukaan lähtökohtaisesti Hämeenmaan ABC-asemien hinnoitteluun.

– Alueen markkina voidaan nähdä yhtenä kokonaisuutena kuten Riihimäen kokoisella alueella, jossa hinnoittelemme asemamme usein yhtenäisesti, hän sanoo.

– Laajemmilla alueilla, kuten esimerkiksi Hämeenlinnassa, meillä on useampia hinnoittelualueita.

Polttoaineiden hinnoissa on päiväkohtaista vaihtelua, joten myös hintaeroissa voi olla aikakohtaista vaihtelua.

Esimerkiksi perjantaina 24. helmikuuta 95E10-bensiini maksoi hintavertailusivusto Polttoaine.netin mukaan Hämeenlinnan Prisman ABC-asemalla 2,078 euroa litra ja diesel 2,108 euroa litra. Jukolassa hinta oli 95E10-bensalle 1,947 euroa litra ja diesel 1,982 euroa. Edullisinta oli Hämeenlinnassa sivuston mukaan Jukolan Nesteellä: 1,959 ja 1,982 euroa litralta.

Riihimäen ABC-asemilla hinta oli 2,089 ja diesel 2,119 euroa litralta. Kilpailijoiden halvimmat hinnat Riihimäellä olivat 1,969 ja 1,999 euroa litralta.

Oletko huomannut jotain kiinnostavaa? Vinkkaa siitä toimitukselle: