Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Yöelämän taustapiru kertoo Hämeenlinnan baarien pyörittämisestä: Joskus annettiin rahaa ja vapaat kädet, mutta sohvan sai uusia vasta, kun se oli yrjötty pilalle

Hämeenlinnassa oli jossain vaiheessa yökerhojen asiakaspaikkoja merkittävän paljon verrattuna väkilukuun. Leikkikentällä oli siis tilausta idearikkaalle Ville Ketoselle. Koko podcast-sarjan linkit ja kysely jutun lopussa. Kerro meille parhaat yökerhomuistosi!

Ville Ketosen nimi tuli vastaan joka käänteessä, kun Hämeen Sanomien Yössä-podcastia varten tehtiin taustatyötä. Tämän vuoksi Ketonen on podcast-sarjan viimeisen osan vieras.

Ketosta voi luonnehtia hämeenlinnalaisen yöelämän monitoimimieheksi ja taustapiruksi, jolla on ollut näppinsä niin legendaarisessa Roadhousessa, jättimäisessä Focuksessa kuin monessa muussakin paikassa.

– Joista osa olisi kyllä saanut jäädä toteuttamatta. Joku Purppura, se kesti pari kuukautta ja näytti bordellilta. Saikin kaatua, Ketonen sanoo.

Ketosesta ei tullut muusikkoa. Yöelämän tarjoamat uramahdollisuudet silti kiinnostivat.

– Sillä kitaran rämpyttämisellä ei pärjännyt, joten DJ-hommat alkoivat kiinnostaa. Alettiin sitten järjestää opiskelijabileitä, hetken aikaa Hiltinä tunnetussa Hämeenlinnan kauppaoppilaitoksessa opiskellut Ketonen kertoo.

Opiskelijabileitä pidettiin 1990-luvun yökerho Valentinoksen tiloissa. Juhlat imivät muut menomestat tyhjäksi. Tämähän harmitti paikallisia ravintolamoguleja, joista Ketonen kertoo enemmän podcastissa.

– Eräs ravintoloitsija soitti, että pitää mennä hänelle töihin.

Työpaikaksi tuli Euroklubin (sittemmin muun muassa Metropol, Sibbe9 ja nykyisin Hohto) kellari.

– Sain tehdä mitä tykkäsin.

Ketonen teki Roadhousen. Rockluolassa esiintyi lukemattomia bändejä, vaikka paikka oli akustiikaltaan yhtä miellyttävä kuin juoppoputkan patja yösijana.

– Eihän se varsinainen high end -konserttisali ollut, mutta kelpasi. Siitä ei ole kauan, kun Peer Güntin Twist Twist Erkinharju esitteli ylpeänä lompakostaan laminoitua Roudin kantiskorttia.

Podcastissa Ketonen kertoo tarkemmin, miten yökerhoja Hämeenlinnaan perustettiin ja miten niitä ylläpidettiin.

Jotkut osakkaat olivat tarkan markan miehiä.

– Kun muualla Sedu Koskinen teki yökerhoihin miljoonaremppoja, me saatiin ehkä laittaa uutta plyyshiä sohvaan kun se oli oikein pahasti yrjötty.

Toiset vain luottivat Ketosen visioon.

Laru antoi rahaa ja aloin ostella asioita, kunnes rahat loppui. Se oli tosi kivaa.

Satu Mäkelä loi mannermaista tunnelmaa yökerho Focuksen esitanssijana: "Verkkosukkikset kuului tietysti valikoimaan – Kyllä me porukka syttymään saatiin"

Tarjoilija paljastaa, mistä Hämeenlinnan ravintolasta sai alkunsa hoitajaa itkettänyt tippuriepidemia – Blokkari kertoo, millaiset asiakkaat ovat pahimpia

Kimmo "K-System" Kauppinen ja Jyrki "Jysky" Aaltio kertovat, mikä biisi tuo porukan tanssilattialle vuosikymmenestä toiseen

Samu Tuhkasaaren ura portsarina alkoi legendaarisesta lähiökapakasta: "Jos selvisi yksin, pärjäsi missä vain" – Varsinkin yhtä Hämeenlinnan kuppilaa hän muistelee kaiholla

Mika Lartama kertoo värikkäästä urastaan ravintoloitsijana – Rahaa tuli "huikeita summia", mutta kaikkia bisneskumppaneita hän ei muistele hyvällä