Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat äänestivät | Tämä on Dingon paras kappale – tästä pääset myös kuuntelemaan biisejä

Hämeen Sanomien kyselyssä Dingon parhaaksi kappaleeksi äänestettiin Autiotalo-kappale. Autiotalo sai äänestyksessä kaikkiaan 25 prosenttia äänistä.

Kakkoseksi ja kolmoseksi äänestettyjen kappaleiden suosio oli varsin tasainen. Toiseksi eniten ääniä, 22 prosenttia, keräsi Levoton Tuhkimo. Kolmanneksi eniten ääniä sai Kerjäläisten valtakunta. Se sai 21 prosentin äänisaaliin.

Äänestyksessä tarjolla olleista kappaleista Perjantai sai äänistä 15 prosenttia.

Kaikkiaan kyselyssä annettiin 107 ääntä.

Kyselyssä sai myös itse ehdottaa Dingon parasta biisiä.

Eniten ns. vapaa sana -vastauksia keräsivät Kunnian kentät ja Lähetyssaarnaaja.

– Kaikki Dingon biisit ovat ihan mahtavia, ja toimivat loistavasti vielä tänäänkin! kommentoi Tarjukka kyselyssä.

Tästä pääset kuuntelemaan kolme eniten ääniä kerännyttä kappaletta:

Autiotalo on Dingon singlejulkaisu syksyltä 1984. Se on myös kaikkien aikojen menestynein Dingon single.

Kappaleesta tehtiin vuonna 1986 englanninkielinen versio The House Without a Name. Vuonna 2004 kappaleesta tehtiin remix-versio Autiotalo update 04.

Autiotalo-kappaleesta on Wikipedian mukaan tehty myös lukuisia cover-versioita.

Kappaleen ovat levyttäneet muun muassa Tese vuonna 2004 sekä Jorma Kääriäinen Riku Niemi Orchestran kanssa ja Lordi vuonna 2008 Melkein vieraissa – Nimemme on Dingo -tribuuttilevylle.

Lordin versio Autiotalo-kappaleesta on englanninkielinen ja sen sanoituksia on muutettu Lordille sopivimmiksi. Lordin versio ”Autiotalosta” on nimeltään The House.

Dingo julkaisi kaikkiaan kuusi studioalbumia ja vastaanotti kuusi kulta- ja kolme platinalevyä sekä tuplaplatinan. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 500 000 kappaletta.