Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Testmill saa uudet tilat Hämeenlinnasta – raskaiden ajoneuvojen tyyppihyväksyntä muuttaa Seinäjoelta

Yrityksen uudet tilat Hämeenlinnan Moreeni-yritysalueelle valmistuvat vapun tienoilla.

Hämeenlinnassa aloittaa keväällä toimintansa Testmill Ltd -niminen yritys, jonka toimialaa ovat raskaiden ajoneuvojen tyyppihyväksynnät. Testmillille rakennetaan uudet toimitilat Hämeenlinnan Painokankaalle Moreeni-yritysalueelle.

– Lopetamme nykyisen Seinäjoen toimipaikan ja siirrämme toiminnan Hämeenlinnaan. Kiinteistö valmistuu vapun tienoilla, kertoo Testmillin pääosakas ja hallituksen puheenjohtaja Turo Tiililä.

Kannattava toiminta kasvussa

Testmill työllistää tällä hetkellä seitsemän työntekijää. Yrityksen liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa viime vuonna. Liiketoiminta oli erittäin kannattavaa.

– Meillä on hehtaarin tontti, jolle saamme nyt vajaan 500 neliön tilat. Laajennamme sitä 300 neliöllä, jolloin saamme 800 neliön tilat. Toivomme, että saamme kasvatettua tilat 1 800 neliöön, Tiililä sanoo.

Testmillillä on lakisääteinen lupa tyyppihyväksyä ajoneuvoja. Yhtiö testaa ajoneuvojen tieliikennekelpoisuuden. Tyyppihyväksynnät ovat voimassa kaikkialla EU:ssa ja YK:n sopimusten kautta myös EU:n ulkopuolella.

– Toiminta on luvanvaraista ja sitä valvoo Traficom (liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen) Suomessa.

Ajoneuvojen valmistajat asiakkaina

Tyyppihyväksyntöjä hakevat suomalaiset raskaiden ajoneuvojen valmistajat. Testmill ei nimeä yrityksiä, jotka ovat sen asiakkaita. Raskaita ajoneuvoja valmistavat Suomessa muun muassa Patria, Agco ja Sisu Auto.

– Osallistumme myös yritysten tuotekehitystestaukseen, mutta pääliiketoimintaamme on kuitenkin ajoneuvojen tyyppihyväksyntä, Tiililä kertoo.

Testmillille on hyötyä siitä, että asiakkaat ovat lähellä. Patrian ajoneuvotehdas on Hämeenlinnassa ja Sisu Auton Raaseporissa (aiemmin Karjaa). Agco Suomi valmistaa Valtra-traktoreita Äänekoskella.

Hämeenlinnassa on merkittävää ajoneuvojen valmistuksen alihankintaa. Sisu Akselit valmistaa raskaisiin ajoneuvoihin akseleita.

Testmill on perustettu vuonna 2013. Yrityksen liikevaihto on kasvanut nopeasti viime vuosina. Vuodesta 2019 vuoteen 2022 liikevaihto on kasvanut 68 prosenttia.