Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit | Keinukamarilla järjestetään uusi laitosäänestys – Kaikkien ei annettu äänestää torstaina pidetyssä ensimmäisessä äänestyksessä

Hämeenlinnan kaupunki järjestää ensi tiistaina uuden laitosäänestyksen Keinukamarin hoivakodissa.

Keskusvaalilautakunnan sihteerinä toimivan kaupunginlakimies Christer Brännkärrin mukaan tämän viikon torstaina Keinukamarissa järjestetyssä äänestyksessä tapahtui virhe, kun kaikki halukkaat eivät päässeetkään äänestämään.

Brännkärr kertoi paheoittelevansa tapahtunutta virhettä. Hänen mukaansa virheen korjaamiseen ryhdyttiin heti, kun asia tuli kaupungin vaalitoimiston tietoon.

Asiasta Hämeen Sanomien tekstiviestipalstalle (25.3., s.25) kirjoittaneen henkilön mukaan vain petipotilaat saivat äänestää torstaina.

Pyörätuolien ja muiden apuvälineiden varassa liikkuneet henkilöt odottivat kirjoittajan mukaan myös äänestysmahdollisuutta Keinukamarin aulassa, mutta heidän ei annettu äänestää. Myös asuinkerros vaikutti kirjoittajan mukaan äänestysmahdollisuuteen.

Laitosäänestyksessä äänestysmahdollisuus tuodaan sellaisten äänestäjien luokse, jotka eivät muuten pääsisi äänestämään.