Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Trillerivaalit luvassa – Tule sunnuntaina mukaan jännittämään vaalitulosta Verkatehtaalle

Hämeen Sanomien ja Yle Hämeen vaalivalvojaisissa selviää, pesevätkö kantahämäläiset jälleen päijäthämäläiset kansanedustajien määrässä.

Eduskuntavaalien tuloksia jännitetään sunnuntai-iltana Lasipihalla Verkatehtaalla kello 19.30 alkaen.

Hämeen Sanomien ja Yle Hämeen vaalivalvojaisiin on kutsuttu kantahämäläiset kansanedustajaehdokkaat kannatus- ja tukijoukkoineen.

Ennakkotietojen mukaan paikallisia ehdokkaita on tulossa runsaasti jännittämään vaali-iltaa. Tilaisuus on myös yleisölle avoin.

Luvassa on vaalituloksen seurantaa hetki hetkeltä ja paikallisten ehdokkaiden haastatteluita ja tunnelmia.

Käytävät eduskuntavaalit ovat varsin jännittävät. Kolme suurinta puoluetta ovat melko tasoissa.

Ennakkoäänten tulokset selviävät kello 20.

Vaalivalvojaisten aikana voidaan jo analysoida, mikä puolue voitti vaalit ja ketkä ovat paikallisia ääniharavia.

Hämeen vaalipiirin tilanne on myös varsin kutkuttava. Yleensä vaaleissa Kanta-Häme on saanut enemmän kansanedustajia kuin suurempi maakunta Päijät-Häme. Vaalivalvojaisissa nähdään, onnistuuko Kanta-Häme myös kevään 2023 vaaleissa saamaan enemmän kansanedustajia Arkadianmäelle. Kaikkiaan Hämeen vaalipiiristä eduskuntaan pääsee 14 ehdokasta.

Tilaisuuden juontavat Hämeen Sanomien päätoimittaja Tuulia Viitanen ja Yle Hämeen toimittaja Tiina Kokko.

Verkatehtaan kahvio palvelee tilaisuuden ajan. Vaalivalvojaiset päättyvät kello 23.

Hämeen Sanomat seuraa sunnuntaina vaalit hetki hetkeltä verkkosivuillaan. Hameensanomat.fissä avautuu mm. reaaliaikainen tulospalvelu heti kun ennakkoäänet kello 20 selviävät.

Maanantain printtilehteen tulokset eivät ehdi painoaikataulun vuoksi, koska tulokset valmistuvat vasta yleensä puolenyön jälkeen. Lehti menee painoon jo kello 21.40.

Kaikki jutut vaaleista löytyvätkin osoitteesta hameensanomat.fi. Verkkosivuille tehdään juttuja koko ilta ja pitkälle yöhön asti, joten verkkosivu kannattaa ottaa seurantaan ja katsoa, miten paikallisille kansanedustajaehdokkaille käy ja mitkä ovat jännittävän illan tunnelmat.

Vaalivalvojaiset Lasipihalla Verkatehtaalla kello 19.30 alkaen. Vapaa pääsy.