Teema

1960-luvulla söimme sokeria enemmän kuin lihaa – Selvitimme suurimmat voittajat ja häviäjät

Popedan takavuosien suosikkikappale "Lihaa ja perunaa" ei kerro koko totuutta perinteisestä ruokavaliostamme. Suositusten mukaan lihansyöntimme pitäisi puolittaa, mutta kuinka kauas historiaan pitäisi palata, jotta pääsisimme ympäristöä ajatellen kestävämpään lautasmalliin? Syötiinkö 50 vuotta sitten ekologisemmin kuin nyt?
Ruoka-aineiden kulutus 1960-luvulla ja nyt osoittaa perunan määrän vähentyneen ja lihan kasvaneen. Kuva: Miila Kankaanranta
Ruoka-aineiden kulutus 1960-luvulla ja nyt osoittaa perunan määrän vähentyneen ja lihan kasvaneen. Kuva: Miila Kankaanranta

  50 vuotta sitten Suomen kansa mullisti lautasmallinsa. Aloimme syödä entistä epäterveellisemmin. – Esimerkiksi makkaran syönti lisääntyi 50 vuotta sitten, ravintohistorioitsija Merja Sillanpää sanoo. Jos haemme ekologisesti kestävämpää lautasmallia lihansyönnin...

Popedan takavuosien suosikkikappale “Lihaa ja perunaa” ei kerro koko totuutta perinteisestä ruokavaliostamme. Suositusten mukaan lihansyöntimme pitäisi puolittaa, mutta kuinka kauas historiaan pitäisi palata, jotta pääsisimme ympäristöä ajatellen kestävämpään lautasmalliin? Syötiinkö 50 vuotta sitten ekologisemmin kuin nyt?

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään