Julkaistu: 06.10.2017 07:00
-
Päivitetty: 06.10.2017 10:32

Taas uusi dokkari Susijengistä – Nyt pääosassa on se kuudes kenttäpelaaja eli yleisö

 • 
        
         Susijengiä kannusti joka pelissä äänekäs 6. pelaaja eli yleisö.
        
        Kuva: Ville Vuorinen
  Susijengiä kannusti joka pelissä äänekäs 6. pelaaja eli yleisö. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengi – koripallohuumaa 2017

Yle Teema & Fem klo 19.00

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann valitteli takavuosina, että Suomi on urheilussa yhden totuuden maa. Pitkään se yksi totuus oli jääkiekko. Kulttuuri on kuitenkin muuttumassa – niin voisi ainakin päätellä siitä, että Yle on esittänyt suomalaisesta koripalloilusta useita dokumentteja syksyn aikana.

Susijengi – koripallohuumaa 2017 tarkastelee Susijengi-ilmiötä fanin näkökulmasta. Dokumentti seuraa Matsin matkaa maajoukkueen kannattajajoukoissa kesäkuusta syyskuuhun eli EM-kotikisoihin asti.

Ohjelman suurin ansio, että on jalkauduttu kansan pariin ja pönötys loistaa poissaolollaan. Kuvausryhmä on ollut paljon myös joukkueen matkassa, peliä edeltävistä pukukoppitunnelmista lähtien, mutta pääroolissa ovat Mats ja muut Susijengi-fanit. Kuva on paikoin tärisevää kotivideotasoa, mikä lienee tietoinen tyylikeino.

Mitään ahaa-elämystä tai syvempää sanomaa dokumentti ei tarjoa, mutta tulipa tehtyä.

                 Tältä näyttää lopputulos neljällä eri paistomittarilla.                Kuva: Teija Soini

Joulukinkku voi menettää painostaan jopa kolmanneksen, jos se laitetaan uuniin liian kylmänä tai jos se paistetaan liian kovassa lämmössä. Tämän vuoksi kinkun paistossa kannattaa ehdottomasti käyttää mittaria, sanoo Suomen ensimmäinen MasterChef, "ruokamies" Joonas Hämäläinen.- Mittarina kannattaa k


        
         
        
        Kuva: Jussi Leinonen

1Jos närästysvaivoihin tarvitsee toistuvasti reseptivapaita lääkkeitä, on parasta mennä lääkäriin. Samoin jos närästykseen liittyy nielemisvaikeuksia, oksentelua tai laihtumista. Lääkäri arvioi, riittääkö lääkehoito vai onko ruokatorven ja mahalaukun tähystystutkimus eli gastroskopia tarpeellinen.


        
         Tamperelainen Meri Suominen jäi aikoinaan lukiosta puoleksitoista vuodeksi pois:

Masennusta voisi kuvailla mitäänsanomattomaksi tyhjyydeksi, jossa millään ei ole väliä. Ilo ja intohimot katoavat, oikeastaan kaikki tunteet menettävät merkityksensä. Elämässä on kuitenkin hetkiä, jolloin masentunutkin voi ehkä hetkeksi nousta synkkyydestään. Sellainen hetki on joulu.


        
         Mausteinen kakku koristellaan tietenkin mausteilla: kanelitangoilla, rosmariininoksilla ja tähtianiksilla. Nouki ne ennen syömistä kakun päältä.
        
        Kuva: Konsta Leppänen

Pipari-puoloffee on jouluinen versio banoffeesta. Makean karamellisoidun kondensoidun maidon vastapainoksi kermavaahtoon sekoitetaan rahkaa ja pinnalle ripotellaan reippaasti jäisiä puolukoita. Keksipohjan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin vaikka jo edellisenä päivänä.


        
         Freixenet Carta Nevada Medium Dry oli viime vuonna Alkon myydyin kuohuviini.
        
        Kuva: -

Alko lanseerasi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 -kausituotteita. Miten juhlavuoden kuohuviinit ovat käyneet kaupaksi, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna?– Emme voi kommentoida yksittäisten tuotteiden myyntilukuja. Suosituimmat tuotteet kerrotaan vain vuositasolla.