Julkaistu: 06.10.2017 07:00
-
Päivitetty: 06.10.2017 10:32

Taas uusi dokkari Susijengistä – Nyt pääosassa on se kuudes kenttäpelaaja eli yleisö

 • 
        
         Susijengiä kannusti joka pelissä äänekäs 6. pelaaja eli yleisö.
        
        Kuva: Ville Vuorinen
  Susijengiä kannusti joka pelissä äänekäs 6. pelaaja eli yleisö. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengi – koripallohuumaa 2017

Yle Teema & Fem klo 19.00

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann valitteli takavuosina, että Suomi on urheilussa yhden totuuden maa. Pitkään se yksi totuus oli jääkiekko. Kulttuuri on kuitenkin muuttumassa – niin voisi ainakin päätellä siitä, että Yle on esittänyt suomalaisesta koripalloilusta useita dokumentteja syksyn aikana.

Susijengi – koripallohuumaa 2017 tarkastelee Susijengi-ilmiötä fanin näkökulmasta. Dokumentti seuraa Matsin matkaa maajoukkueen kannattajajoukoissa kesäkuusta syyskuuhun eli EM-kotikisoihin asti.

Ohjelman suurin ansio, että on jalkauduttu kansan pariin ja pönötys loistaa poissaolollaan. Kuvausryhmä on ollut paljon myös joukkueen matkassa, peliä edeltävistä pukukoppitunnelmista lähtien, mutta pääroolissa ovat Mats ja muut Susijengi-fanit. Kuva on paikoin tärisevää kotivideotasoa, mikä lienee tietoinen tyylikeino.

Mitään ahaa-elämystä tai syvempää sanomaa dokumentti ei tarjoa, mutta tulipa tehtyä.


        
         Lihaisat makkarat paistuvat keskilämmöllä grillissä noin vartissa. Voit myös esikeittää ne vesikattilassa, jolloin grillissä paistetaan vain kaunis pinta.
        
        Kuva: Harri Kuittinen

Makkaranteko ei ole vaikeaa, kun saat käyttöösi oikeat välineet. Kysy lihamyllyä ja makkarasuppiloa lainaan vaikka joltakin tuttavaltasi. Tarjolla on sekä perinteisiä mekaanisia lihamyllyjä että helppoja moottoroituja malleja. Kysy luonnonsuolta lihakauppiaaltasi.


        
         
        
        Kuva: MERJA OJALA

Vielä muutama vuosi sitten pihasuunnittelijat saivat harmaita hiuksia, kun lapsiperheet hankkivat sinisiä trampoliineja tonteille. Nyt paljut ovat laskeutuneet kuin ufot suomalaisten tonteille. Miten luoda paljulle kaunis ympäristö, ja saada samalla myös hieman näkösuojaa kylpyhetkille?