Aloita aamu makeasti banoffee-puurolla

Viikonlopun puurohetki on kaukana arjesta, kun puuroannos lainaa makunsa erittäin makeasta banoffee-tortusta. Kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto toimii myös kaurapuuron kanssa, kun puuron sekaan muussataan banaani makeutta antamaan.
Laita kookosmaito jääkaappiin jo edellisenä iltana, sillä se vaahtoutuu kylmänä paremmin. Yli jääneen nesteen voi käyttää smoothieen.
Vegaanisen version saat korvaamalla kondensoidun maidon kaurakermasta ja fariinisokerista keitetyllä kinuskilla.
Banoffee-puuro
kahdelle
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 banaani
ripaus suolaa
1 tlk kylmää kookosmaitoa
2 tl vaniljasokeria
½ prk kondensoitua karamellisoitua maitoa
koristeluun banaanisiivuja sekä pekaanipähkinöitä
Kiehauta vesi kattilassa, lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Hauduta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Muussaa banaani ja sekoita puuron joukkoon. Suolaa. Jaa puuro kahteen kulhoon ja laita jäähtymään jääkaappiin.
Avaa yön yli jääkaapissa viilennetty kookosmaito. Valuta neste pois ja lusikoi kiinteä kookosmaito kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiinteäksi. Mausta vaniljasokerilla.
Lisää jäähtyneen puuron päälle kookoskermavaahtoa ja kondensoitua maitoa. Koristele banaanisiivuilla sekä pekaanipähkinöillä.