Teema

Anna ihon hehkua ja maalaa huulet mustikan sävyllä

Syksyn kauneustrendeissä yhdistyvät dramaattisuus ja luonnollisuus. Meikkipohja saa jäädä läpikuultavaksi, mutta silmiin ja huuliin valitaan vahvoja värejä. Meikkitaiteilija Ida Jokikunnas antaa vinkkejä alkavaan syksyyn.

Strobing

Syksyn isoin kauneustrendi on strobing. Sen ideana on korostaa kasvojen niitä kohtia, joihin valo luonnollisesti osuu. Tyyli on täydellinen vastakohta vahvoihin varjostuksiin nojaavalle contour-meikille, josta esimerkiksi Kim Kardashian tunnetaan.

– Puuterisuus on tänä syksynä todella out. Luonnollinen ja kauniisti kuultava iho on kaikista kuumin juttu, Jokikunnas kertoo.

Hehkuva meikki tehdään kasvoille erityisillä kuultotuotteilla, joita on saatavilla niin nestemäisinä, puuterimaisina kuin erilaisina puikkoinakin. Tarjolla on myös tuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan helmiäistä ja sopivat näin ollen myös ikääntyvälle iholle.

– Pääasia on saada iho hehkumaan ja näyttämään siltä kuin siinä olisi tosi paljon kosteutta.

Tummat huulet

Vampyyrimäiset huulet ovat edelleen muodikkaat. Huulet maalataan nyt tummilla ja marjaisilla sävyillä, jotka liukuvat viinin­punaiseen tai jopa mustikansiniseen.

– Huulet saavat olla tänä syksynä tosi tummat ja dramaattiset. Kun iho on luonnonmukainen ja vältetään pakkelikerrosta, siitä tulee ihan hauska kontrasti.

Kuultavan ihon kanssa parhaalta näyttää mattapintainen huulipuna.

Vahvat rajaukset

Silmämeikissä isoin trendi ovat tummat rajaukset.

Silmiin voidaan laittaa esimerkiksi musta sisärajaus tai sitten rajata jopa koko liikkuva luomi mustalla.

Rajaukset voivat olla joko graafisia tai sitten pehmeitä ja savuisia.

– Jos ihan pikimusta väri tuntuu liian jännittävältä, niin tummansinisellä tai ruskealla saa pehmeämpää jälkeä, Jokikunnas neuvoo.

Hämähäkkiripset

Tänä syksynä ripsien ei tarvitse olla kauniisti harjatut ja viuhkamaiset, vaan ne saavat tarttua toisiinsa ja näyttää ikään kuin hämähäkin jaloilta. Väriä suditaan runsaasti myös alaripsiin.

Dramaattisen lopputuloksen saa aikaiseksi joko levittämällä runsaasti ihan tavallista ripsiväriä tai sitten käyttämällä tuotteita, jotka lupaavat loihtia silmistä yhtä suuret kuin manga-hahmoilla.

– Hämähäkkiripset voi yhdistää tummiin rajauksiin, mutta ne toimivat myös ihan omillaan, Jokikunnas kertoo.

Glitter

Kiiltävistä hileistä tulee jälleen meikkipussin luottovaruste.

– En välttämättä lähtisi glitterillä töihin tai kouluun, mutta iltariennoissa se on aika iso juttu, Jokikunnas kertoo.

Näyttävän bilemeikin saa aikaiseksi levittämällä hileitä luomille ja silmien ympärille. Glitteriä voi halutessaan sutia myös vähän silmien yli, jolloin säihke ulottuu poskipäille tai kulmaluille asti.

Jokikunnaksen mukaan hileet ovat kaikissa väreissä yhtä muodikkaita, kunhan ne vain näyttävät selvästi glitteriltä.

Anna Humalamäki