Teema

Antti Tuisku muistelee väkivaltaisen suhteensa kauhunhetkiä Vain elämää -kauden alkajaisiksi – luvassa myös yllättäviä tulkintoja hittibiiseistä

Antti Tuiskun päivänä fiilistellään karavaanarielämää, jota hän pääsi kokemaan lapsuuden kesälomillaan perheen kanssa. Kuva: Petri Aho
Antti Tuiskun päivänä fiilistellään karavaanarielämää, jota hän pääsi kokemaan lapsuuden kesälomillaan perheen kanssa. Kuva: Petri Aho

Vain elämää

Antti Tuiskun päivä aloittaa komeasti Vain elämää -juhlakauden. Tai pitäisikö sanoa Antti Tapanin, sillä artisti todella päästää katsojat lähelleen.

Tuisku on Suomen mittakaavassa kiistattoman iso poptähti, mutta myös Rovaniemen poika, avoin ja helposti lähestyttävän oloinen. Perhe vilahtelee useaan otteeseen hänen puheessaan. Tuisku paljastaa myös kokeneensa väkivaltaa parisuhteessaan ja kertailee kauhunhetkiään entisen puolison kanssa.

Vaikuttaa siltä, että Tuiskun juuret ovat tukevasti pohjoisessa maassa, vaikka samaan aikaan hän tuntuu haluavan tulla nähdyksi ja alati kysyvän, olenko oikeasti ihmeellinen.

Onneksi hänellä on itseironiaa, muuten avautuminen omista tunteista voisi lipsauttaa katsojan tunteet vaivaantumisen puolelle.

Koko puolitoistatuntisen jakson ytimessä ovat kuitenkin Tuiskun biisit, ja hyvä niin. Siinähän on koko homman suola – musiikissa, jota esitetään vähän leirinuotiohengessä Hirvensalmen järvimaisemissa.

Kuten ennenkin, esitysten väliin mahtuu myös erilaisia aktiviteetteja. Tuiskun päivänä otetaan pieni kisa asuntovaunuilla ja sen jälkeen grillataan pallogrillissä makkaraa. Näiden osuuksien tavoitteena on varmaankin ryhmäyttää porukkaa keskenään niin, että keskustelut ja tulkinnat sujuisivat tv-ohjelman kannalta parhaalla tavalla, avoimesti.

Kaikki kymmenennen kauden artistit ovat olleet mukana ohjelmassa aiemmin. Ehkä heidät on valittu mukaan paitsi musiikillisten ansioiden, myös leppoisan asenteensa perusteella. Aiempina kausina Vain elämää -pöydästä on välittynyt kotisohville myös paljon nihkeämpää tunnelmaa.

Paula Vesala ottaa heti alussa löysät pois ja versioi Tuiskua uusiksi tinkimättömään tyyliinsä. Myös Lauri Tähkän veto tulee suoraan sydämestä. Hyvän ja oman kuuloisen tulkinnan tekee myös Maija Vilkkumaa. Nelonen perjantai 6.9. klo 20.00

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic