Teema

Bataattikeitto lämmittää viileinä iltoina

Värikkäästä bataatista saa nopeasti täyteläisen ja maistuvan sosekeiton. Valmistusaika lyhenee, kun pilkot vihannekset pieniksi. Keitinvettä voit ottaa ennen soseuttamista talteen erilliseen astiaan ja lisätä tarpeen mukaan.

Bataatti-vuohenjuustokeitto on lempeä viileiden iltojen lämmike. Parsakaali-bataattikeiton resepti on peräisin vuosien takaa Etelä-Euroopassa asuvalta ystävältä.

Bataatti- vuohenjuustokeitto

1 (700 g) bataatti
1 iso peruna
1 iso porkkana
1,2 l vettä
1 pkt (150 g) vuohenjuustoa
valkopippuria ja suolaa

Kuori ja pilko vihannekset. Lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen, jossa on hieman suolaa. Leikkaa halutessasi vuohenjuustosta kuori ohuelti ja leikkaa siivuiksi. Soseuta pehmenneet vihannekset ja vuohenjuusto sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla. Tarkista suolan määrä. Koristele tuoreella persiljalla ja vuohenjuustolla.

Bataatti-parsakaalikeitto

1 (700 g) bataatti
1 iso peruna
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 parsakaali
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
persiljaa
mustapippuria ja suolaa
½ prk soijakermaa

Pilko bataatti, peruna ja sipulit. Huuhdo parsakaali, pilko sen runko ja jätä sivuun kukinto pilkottuna pieniin osiin.

Kiehauta kattilassa vesi, lisää kasvisliemikuutio, bataatti, peruna, sipuli ja parsakaalin runko. Soseuta pehmenneet vihannekset sauvasekoittimella. Lisää keittoon parsakaalin kukinnot, valkosipuli, persiljaa, mustapippuria ja suola. Hauduta, kunnes parsakaalin kukinnot kypsyvät. Lisää kerma.

Anna Pesonen-Smith