fbpx
Teema

Dokumenttiarvio: Seksin peloton minimummo Seksitohtori Ruth on todella kova luu

Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti, yli 90-vuotias Ruth Westheimer pääsi lapsena pakoon Saksan juutalaisvainoja. Kuva: Silja Aitoaho
Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti, yli 90-vuotias Ruth Westheimer pääsi lapsena pakoon Saksan juutalaisvainoja. Kuva: Silja Aitoaho

Kaikki mitä kaksi toisiaan rakastavaa aikuista tekee keskenään makuuhuoneessa tai keittiön lattialla, on ok, sanoo Ruth Westheimer, Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti.

Suorapuheinen nainen on jo vuosikymmenien ajan antanut suorasukaisia seksi- ja parisuhdeneuvoja tv-ohjelmissa.

Hänelle sataa kiitosta, mutta kiertelemätön puhetapa on herättänyt myös kritiikkiä.

Normaali on sana, jota nyt jo yli 90-vuotias terapeutti vihaa. Ei ole olemassa mitään normaalia, tämä herttaisen isoäidin perikuva sanoo.

Hän on 140 senttimetriä pitkä, mutta sanoo tuntevansa itsensä henkisesti kaksimetriseksi.

Selviytyjä ja ikuinen optimisti

Westheimer on puhunut paljon naisten seksuaalisuuden puolesta. Hän sanoo aistivansa pakolaistaustansa ansiosta herkästi, jos jonkun ihmisarvoa ei tunnusteta.

Saksassa vuonna 1928 syntynyt Westheimer joutui itse jo varhain ottamaan vastuun omasta elämästään sen jälkeen, kun hänen juutalaiset vanhempansa lähettivät ainoan lapsensa, 10-vuotiaan tyttärensä Sveitsiin pakoon natsien vainoja.

Tämä osuus Westheimerin elämästä on kuvitettu dokumentissa koskettavina piirroksina.

Kovista kokemuksista huolimatta onnellisen perheen kasvatti ehti saada elämälleen ja itsetunnolleen hyvät pohjat. Hänestä kasvoi selviytyjä ja ikuinen optimisti, joka ei kumartele kuvia tai pelkää ketään.

Dokumenttiprojekti: Seksitohtori Ruth: TV1 klo 22.00 ja Areenassa jo nyt

Menot