Teema

Elegantti ricotta alkupalaksi

Paistettu pehmeä ricottajuusto on loistava alkuruoka, sillä uunista tuleva herkullinen tuoksu saa pöytäseurueen varmasti nälkäiseksi.

Jouluisen maun ricotta saa kanelista ja appelsiinista. Oreganon lisäksi päälle voi ripotella myös tuoretta rosmariinia ja timjamia.

Tämä ylellinen herkku ei vaadi juurikaan valmisteluja, joten sen ehtii hyvin tekaista jouluaterian alkupalaksi.

Paistettu ricotta sopii myös punaviinin seurana naposteltavaksi iltapalaksi.

Kanelinen paistettu ricotta

neljälle alkupalaksi

250 g ricottajuustoa
1 appelsiini
1 rkl juoksevaa hunajaa
¼ tl kanelia
½ tl fenkolinsiemeniä
hyppysellinen chilirouhetta
1 tl tuoretta oreganoa
 
Laita ricotta valumaan pieneen siivilään puoleksi tunniksi.

Asettele valutettu juusto oliiviöljyllä voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pieneen uuninkestävään paistoastiaan. Pese appelsiini hyvin ja kuori kuoresta ohuita ja leveitä siivuja. Käytä apuna kuorimaveistä.

Valuta ricotan päälle juoksevaa hunajaa ja ripottele appelsiinin kuoret. Mausta kanelilla, fenkolinsiemenillä, chilillä ja tuoreella oreganolla.

Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kauniin kullanruskeaksi. Voit laittaa lopuksi hetkeksi uunin grillivastuksen päälle, jotta juusto saa väriä pintaansa.

Tarjoile lämmin ricotta heti paahdetun leivän tai suolaisten keksien kanssa.

Elina Ylitervo