Teema

Erilaista kuultavaa vapaapäiviksi? Oikea vastaus on kanadalaiset podcastit

Kuva: CBC

Kun arkiset työt katkeilevat, pitkä tarinallinen podcast rauhoittaa. Alan parhaita ohjelmia tuottaa Kanadan yleisradioyhtiö CBC. Tarinoissa yhdistyvät ison median tuotannollinen laatu ja yksilöllisen podcast-kerronnan intiimiys.

Jos englannin kielen kuullun ymmärrys ei ole ongelma, lataa älypuhelimesi podcast-sovellukseen ajanvietettä pohjoisesta.

Kadonnut ja murhattu: Cleon tarina

Kanadanviranomaiset mainostivat vielä 1970-luvulla valkoisille perheille alkuperäiskansan lasten adoptoimista. Cree-kansan tyttö Cleo (kuvassa) erotettiin sisaruksistaan ja lähetettiin Yhdysvaltoihin kertomatta äidille uuden perheen osoitetta. Järisyttävä FInding Cleo selvittää, tuliko Cleo murhatuksi pakomatkalla kotiin, kuten hänen sisaruksensa ovat uskoneet. Totuus paljastuu hitaasti.

Dokumentaristi etsii jotakuta, joka varmasti tietää

True Crime eli tosielämän rikokset on suosittu aihe. Dokumentaristi David Ridgen on tehnyt salapoliisityötä viisi kautta eli kymmeniä tunteja. Järveen hukkunutta poikaa seurasi Niagara Fallsin kaupungissa kadonnut nainen, sitten oli rotumurhien vuoro.

Ridgen on taitava kertoja, joka jututtaa omaisia ja epäiltyjä. Hän kutsuu apuun ruumiskoiratkin.

Räjäytetyn koneen mysteeri ja outo kulttiryhmä

Kanadalaista kuunteluherkkua on monenlaista. Kokeile tutkivaa sarjaa Uncover, jonka ensimmäinen kausi paljastaa elämäntaitoon ja johtajakulttiin perustuvan väkivaltaisen Nexiumin. Lahkosta irtautunut nainen todistaa sadistisista polttomerkeistä positiivisen pinnan takana.

Toinen kausi etsii syyllistä ja lohtua joukkomurhaan, jonka vuonna 1965 – ennen turvatoimien tuloa lentokentille – aiheutti selvittämätön pommi kanadalaisella matkustajalennolla.

Mikä podcast on?

Podcast on ohjelma, jonka voi ladata netistä kuunneltavaksi omalla älypuhelimella tai tietokoneella.

Osassa puhelimia podcast-sovellus on valmiina. Osaan se pitää hakea sovelluskaupasta.

Kun osut itseäsi miellyttävään podcastiin, saat sen puhelimeesi painamalla tilaa-painiketta. Latauksen ajan pitää puhelimessa olla internet-yhteys.

Kansainvälisiä podcasteja on tarjolla loputon määrä. Esimerkiksi Stitcher-sovelluksen avulla on helppo navigoida englanninkielisessä tarjonnassa sekä etsiä suosittujen podcastien vanhoja jaksoja.

Menot