fbpx
Teema

Espanjassa ahdetaan suu täyteen rypäleitä, Boliviassa piilotetaan kakkuun kolikko – vuoden vaihtumiseen liittyy hauskoja ruokaperinteitä

Maailmalla on monenlaisia vuodenvaihteeseen liittyviä ruokaperinteitä. Kun kello lähestyy vuoden viimeisenä päivänä keskiyötä, espanjalaiset ottavat käteensä kipollisen viinirypäleitä. Kellon lyödessä kaksitoista kertaa pitää jokaisella kellonlyömällä panna suuhun yksi viinirypäle. Jos rypäleet saa mahtumaan kerralla suuhun ja syötyä, se tuottaa onnea tulevalle vuodelle. Cotechino-makkara linsseillä on perinteinen italialainen uudenvuoden annos. Sen uskotaan tuovan onnea etenkin raha-asioissa....

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot