fbpx
Teema

Hämärän kuuloista: naisystävä käy klinikalla pyyhkimällä muististaan rakkaustarinan – mutta elokuva saa viisi tähteä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.
Jim Carrey esittää Oscar-palkitussa draamassa miestä, joka saa kuulla naisystävänsä pyyhkineen muistiklinikalla heidän rakkaustarinansa mielestään. Raivoissaan hän päättää tehdä samoin. Kuva: Tv 5
Jim Carrey esittää Oscar-palkitussa draamassa miestä, joka saa kuulla naisystävänsä pyyhkineen muistiklinikalla heidän rakkaustarinansa mielestään. Raivoissaan hän päättää tehdä samoin. Kuva: Tv 5

Tahraton mieli

Hämärän kuuloinen juttu: mies kuulee, että hänen naisystävänsä on käynyt klinikalla pyyhkimässä muististaan koko rakkaustarinan. Järkyttyneenä hän tahtoo itselleen samaa, mutta tuleekin katumapäälle. Ohjaaja Michael Gondrylle ei mikään viisto ole vierasta, ja tälläkin tarinalla hän onnistuu sulattamaan roudat jokaisen romantikon sydännurkasta. Keskusrooleissa loistavat ja hehkuvat Jim Carrey ja Kate Winslet. (USA 2004)

TV5 klo 21.00

After Earth

Kylläpä oli lapsena kivaa, kun isä otti joskus mukaan työpaikalleen. Siksi en ihmettele yhtään, että Will Smith tahtoi tarjota omalle Jaden-pojalleen jotain samaa. Tämä pääsi mukaan tieteisseikkailuun, jossa isä ja poika tekevät pakkolaskun vaarallisten otusten täyttämälle planeetalle. Pojan sankaritöistä olisi saanut irti vaikka kuinka nuorekasta menoa, mutta ohjaaja M. Night Shyamalan jurottaa ja päästää tehosteet irti. (USA 2013)

Sub klo 21.00

Keskustelu

Joskus oli aika, jolloin kansakunta jaksoi järkyttyä, kun USA:n presidentti syyllistyi salakuunteluun ja muihin väärinkäytöksiin. Tarkka Francis Ford Coppola aisti ajan tuulet ja edessä olevan Watergate-skandaalin mietteliäässä 1970-luvun jännärissään. Gene Hackman on urkinnan hiljainen ammattilainen, joka alkaa aavistella salamurhan aikeita. Siinä joutuu erakko pohtimaan omaa moraaliaan – jahka sellaisen ensin löytää. (USA 1974)

Yle Teema & Fem klo 21.36

Menot