Teema

Harvinainen herkku Yle Areenassa: "Tämän takia maksaa mielellään yle-veroa"

Yle Areenaan pamahti tänään harvinainen herkku: Inside Amy Schumer sarjan neljä kokonaista kautta. Schumer on Suomessa vielä verrattain tuntematon, mutta Yhdysvalloissa hän on ollut iso nimi jo viitisen vuotta.

Räväkkä stand up -koomikko saa yleisön haukkomaan naurun ja hämmennyksen sekaisesti henkeään. Sanoiko hän oikeasti tuon ääneen? Joka kerta vastaus on kyllä. Häveliäisyys ei kuulu naisen tapoihin kuin korkeintaan alleviivana parodiana.

Inside Amy Schumer -sarja yhdistää hienosti stand upia ja sketsiviihdettä. Ei ihme, että sarjalle ja sen luojalle on satanut palkintoja. Schumer ravistelee kaikella rajuudellaan huomaamaan miehisen maailman rakenteita ja asenteita. Sen vuoksi muun muassa Times -lehti nosti hänet vuonna 2015 maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle.

Schumerin viesti on vakava, mutta tapa esittää se on usein niin roisi, että on ymmärrettävää, että Yle näyttää sarjan vain Areenassa.

Mitä mieltä koomikot ovat?

Kysyimme viideltä kotimaiselta stand up -koomikolta, mitä mieltä he ovat yhdysvaltalaisesta kollegastaan Amy Schumerista.

André Wikström:

– Ainakin voidaan nyt lopettaa se hokema, että naiset eivät olisi hauskoja. Inside Amy Schumer -sarjassa on niin monta kultakimpaletta. Hyvä, että sen voi vihdoin nähdä myös Suomessa. Kiitos Yle! Tämä on sitä Public Servicea, minkä takia mielellään maksaa yle-veroa.

Johanna Tohni:

– Schumer on ehdoton suosikkini. Loistava koomikko, jonka tyyli pääsee ehkä parhaiten oikeuksiinsa juuri Inside Amy Schumer -sarjassa. Hän on rohkea, kantaaottava ja sopivasti sekopäinen.

Tomi Haustola:

– Amy Schumerin lavahahmo on yhtä aikaa haavoittuvainen, itsekäs, fiksu sekä sovinnaisuuden rajamailla toimiva. Eli hän on samaistuttava, mutta sanoo ääneen sen, mitä me emme voi. Löysin Schumerin keikka-albumin sattumalta Spotifysta vuonna 2012. Eniten pidän kuitenkin Inside Amy Schumer -sarjasta, jossa se terävämpi ja satiirisempi Amy pääsee parhaiten esille.

Riku Suokas:

– Schumer on hauska, härski ja totuttuja asetelmia päälaelleen kääntävä koomikko, joka ei häpeile mitään. Pidän hänestä myös näyttelijänä ja käsikirjoittajana. Esimerkiksi Trainwreck-elokuvassa Schumer tekee uskottavan, koskettavan ja hauskan roolisuorituksen.

Anitta Ahonen:

– Näin Amy Schumerin keikan viime elokuussa Tukholmassa. Tykkäsin hänestä enemmän kuin Louis CK:sta, jonka myös näin viime vuonna. Odotan innolla Yle Areenaan tulevaa sarjaa. Tiedän, että Amy on tehnyt loistavia sketsejä, mutta ne pitää itse nähdä.

Comedy Central: Inside Amy Schumer Yle Areenassa katsovissa 7.4. alkaen.

LUE LISÄÄ Amy Schumerista sunnuntain Hämeen Sanomista! 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic