Teemajutut

Helppo korvasienipasta kuuluu alkukesään

Kermakastike pehmentää sienien makua ja imeytyy mukavasti tagliatelle-…pastaan.

Voimakkaan makuiset korvasienet eivät kaipaa seurakseen kuin kermaa ja pastaa sekä hieman yrttejä.

Korvasienipasta
neljälle

4 dl korvasieniä
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl kermaa
1-2 rkl maizenaa
puoli pkt tagliatellea
yrttejä koristeluun

Puhdista korvasienistä hiekka pois ja ryöppää kahteen kertaan keittämällä sieniä viisi minuuttia kerrallaan väljässä vedessä, jossa on kolme kertaa enemmän vettä kuin sieniä. Huuhtele sienet molempien keittokertojen jälkeen runsaalla vedellä.

Sienet kutistuvat ryöpättäessä, mutta jos ne ovat edelleen peukalonpäätä kookkaampia, halkaise sienet kahteen tai kolmeen osaan.

Paista sieniä hetki voissa kattilassa. Lisää suola, mustapippuri ja kerma. Saosta maizenalla ja anna kiehahtaa, kunnes kastike on paksuuntunut.

Keitä tagliatelle al denteksi eli jätä pastaan hieman purutuntumaa. Valuta vesi pois ja sekoita pasta korvasienikastikkeeseen.

Koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi persiljalla tai piharatamolla ja ketunleivillä.
 

Tuoreimpia artikkeleita