Teema

Huippunopeat napostelupalat

Kun illanistujaisten sormiruoka täytyy saada pöytään nopeasti, löytyy apu valmiiksi maustetusta tuorejuustosta.

Juustoksi voi valita myös maustamattoman tuorejuuston ja pursottaa maun wasabitahnasta.

Täyte käy mainiosti saaristolaisleipäpalojen tai ruisnappien päälle. Sillä voi täyttää myös kananmunapuolikkaat tai vaikkapa kietaista sen salaattilehden kanssa riisipaperiin.

Voit tehdä mausteisen näppiruoan seuraksi toisen satsin kylmäsavulohesta ja vaikkapa ruohosipulituorejuustosta.

Myös savuporo ja tuorejuustot toimivat yhtä lailla ruisnappien ja leipäpalojen päällä.

Halutessasi voi pilkkoa joukkoon punasipulia.

Nopeat lohi­naposteltavat

1 pkt (150 g) graavilohta
1 rs wasabi-tuorejuustoa
ruohosipulia hienonnettuna
lisäksi saaristolaisleipää tai ruisnappeja

Pilko lohi pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kalapalat, sipulisilppu ja juusto kulhossa.

Nostele tahnaa leipäpalojen päälle ja koristele ruohosipulilla.