Teema

Hunajajuurekset ovat ikisuosikki

Hunajajuurekset on helppo ja nopeasti valmistuva lisuke. Ne sopivat niin lihan kuin kalankin kanssa tarjottavaksi. Juuresten maustamiseen sopii erityisen hyvin tuore timjami, jota voi riipiä vielä kypsienkin juuresten päälle.

Varaa juureksia yhteensä noin 150–200 grammaa henkeä kohden. Voit käyttää esimerkiksi porkkanoita, juuriselleriä, lanttua, palsternakkaa, naurista ja lisäksi kesäkurpitsaa ja salottisipulia.

Juurekset kannattaa jättää hiukan napakoiksi, jotta niissä on myös pureskeltavaa.

Hunajapaahdetut juurekset

600–800 g juureksia
2 rkl öljyä
2 rkl voita
2–3 rkl hunajaa
1 tl tuoretta timjamia ja persiljaa
ripaus mustapippuria ja suolaa
 
Kuori juurekset ja sipuli. Paloittele noin 2 x 2 senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.

Paahda juureksia kevyesti pannulla öljy-voiseoksessa. Lisää lopuksi hunaja ja mausteet.

Kaada juurekset uunivuokaan ja anna kypsyä 150 asteessa 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

Resepti: Keittiömestari Jukka Luojukoski, A. Ahlströmin ruukkiravintolat