Teemajutut

Hurmaa kahviseurue kostealla päärynäkakulla

Tämän kakun mehevyyden salaisuus on oliiviöljyssä ja paksussa kreikkalaisessa jogurtissa. Kakun maku paranee, jos malttaa antaa sen tekeytyä pari päivää. Mascarponevaahto ja karamellisoidut päärynät kruunaavat kostean kakun.

Päärynä-oliiviöljykakku
kymmenen annosta

Karamellisoidut päärynät:
2 päärynää
1 ½ dl sokeria
1 rkl voita

Kakkupohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 ½ dl sokeria
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
4 rkl appelsiinimehua
3 munaa
1 ½ dl extra virgin -oliiviöljyä

Täyte:
125 g mascarponejuustoa
1 rkl hunajaa
1 ½ tl vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa
2 dl kuohukermaa

Pese päärynät hyvin. Leikkaa pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenkota. Sulata sokeri kuumalla pannulla. Anna ruskistua, mutta älä polta. Lisää voi ja sekoita. Lisää päärynät pannulle ja paista 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes päärynät pehmenevät. Pyörittele päärynöitä pannulla ja anna jäähtyä.

Tee kakkupohja. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää jogurtti sekä appelsiinimehu. Lisää munat yksitellen puuhaarukalla vatkaten. Lisää oliiviöljy ja kuivat aineet ja sekoita varovasti.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 minuuttia uunin keskitasolla. Kumoa jäähtynyt kakku.

Sekoita mascarponejuustoon hunaja, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon maustettu mascarpone. Levitä vaahto kakun päälle. Koristele päärynän puolikkailla ja ripottele hieman sormisuolaa päälle.

 

Päiväkohtaisia uutisia

syyskuu 2018
ma ti ke to pe la su
« elo    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930