Teemajutut

Hurmaavan hunajainen voikukkahillo

Viheliäinen voikukka on todellisuudessa terveyspommi, josta voi hyödyntää lehdet, kukinnot ja jopa juuret.

Voikukan lehdissä on moninkertainen määrä ravintoaineita muihin salaatteihin verrattuna. Sileälaitaiset, pienet ja varjoisalla paikalla kasvaneet lehdet ovat parhaimman makuisia.

Voikukista saa myös mainion makuista hilloa. Sitä varten kannattaa poimia juuri auenneita kukkia aurinkoisella tai puolipilvisellä säällä.

Kerää kukat paperipussiin tai koriin, jotta ne eivät nuupahda. Pääset eroon mahdollisista ötököistä ja pölystä, kun upotat kukinnot noin vartiksi viileään veteen.

Voikukkahillo

noin 6 dl valmista hilloa

5 dl voikukan terälehtiä

4 1/2 dl vettä

350 g hillosokeria

3 rkl sitruunan mehua

1 tl raastettua sitruunankuorta

Poimi nuoria voikukkia. Laita kukat runsaaseen veteen 15 minuutiksi ja nypi pinnalle nousseet ötökät pois.

Kaada vesi pois ja levitä kukat keittiöpyyhkeelle kuivamaan.

Nypi keltaiset terälehdet kukista.

Lisää terälehdet veden kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna hautua kannen puolisen tuntia.

Siivilöi terälehdet pois, lisää hillosokeri, sitruunamehu sekä raastettu kuori.

Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja purkita.

Päiväkohtaisia uutisia

syyskuu 2018
ma ti ke to pe la su
« elo    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930