Teema

Hyödynnä kesän ensimmäiset villivihannekset – Näin valmistat korvasienistä, voikukista, nokkosista ja maitohorsmista kolmen ruokalajin illallisen

Kevätkesän ensimmäisiä sieniä ja villiyrttejä ei kannata jättää hyödyntämättä. Luonnon omista antimista valmistettu herkkuillallinen hurmaa myös ruokavieraat. Nokkoset ja maitohorsma maistuvat korvasienten kaverina suloisissa piiraissa. Nuorista voikukista pyöräytät sinihomejuuston kanssa maukkaan salaatin. Korvasienirisotto sekä nokkossipisit maistuvat vaativammillekin vieraille.
Korvasieni tuo kermaisen pehmeään risottoon hienostuneen pähkinäisen maun. Nopeasti friteeratut nokkosenlehdet ja voikukkapeti viimeistelevät tämän keväisen villikasvisannoksen. Kuva: Harri Kuittinen
Korvasieni tuo kermaisen pehmeään risottoon hienostuneen pähkinäisen maun. Nopeasti friteeratut nokkosenlehdet ja voikukkapeti viimeistelevät tämän keväisen villikasvisannoksen. Kuva: Harri Kuittinen

Nokkonen, voikukka ja maitohorsma ovat ensimmäisiä villiyrttejämme, jotka puskevat esiin lämpimästä maasta. Myös korvasieniaika on käsillä pian jo koko maassa. Nämä luonnon omat, hienot raaka-aineet kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruoanlaitossa. Korvasieniä...

Kevätkesän ensimmäisiä sieniä ja villiyrttejä ei kannata jättää hyödyntämättä. Luonnon omista antimista valmistettu herkkuillallinen hurmaa myös ruokavieraat. Nokkoset ja maitohorsma maistuvat korvasienten kaverina suloisissa piiraissa. Nuorista voikukista pyöräytät sinihomejuuston kanssa maukkaan salaatin. Korvasienirisotto sekä nokkossipisit maistuvat vaativammillekin vieraille.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään