fbpx
Teema

Illalla ratkeaa, kuullaanko Daruden ja Rejmanin Look Away Euroviisujen loppukilpailussa

Sebastian Rejman (vasemmalla) ja Darude ovat olleet Tel Avivissa jo reilun viikon. Harjoituksia ja edustamista on ollut lähes joka päivä. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Sebastian Rejman (vasemmalla) ja Darude ovat olleet Tel Avivissa jo reilun viikon. Harjoituksia ja edustamista on ollut lähes joka päivä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

– Kun semifinaali alkaa kymmeneltä illalla, olemme todennäköisesti olleet kisapaikalla jo 12 tuntia, veikkaa Sebastian Rejman ennakkoon.

Darude eli Ville Virtanen ja Rejman esittävät Suomen edustuskappaleen Look Awayn kolmantena. Kypros ja Montenegro esiintyvät ennen Suomea. Puola, Slovenia, Tshekki, Unkari, Valko-Venäjä, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanti, Viro, Portugali, Kreikka ja San Marino ovat illan muut maat.

Suomalaismiehiä ei jännitä ennakkoon. Molemmat sanovat, että muun muassa harjoittelun määrä helpottaa: ei tarvitse arpoa, miten homma etenee lähetyksessä.

– Katsojien määrää ei voi miettiä, sanoo Rejman.

Darude kertoo, että häntä jännittää aina jonkun verran ennen lavalle astumista oli kyseessä iso tai pieni keikka.

– Se on hyvää jännitystä.

Viime vuonna ensimmäistä semifinaalilähetystä ja Saara Aaltoa katsoi keskimäärin noin 610 000 suomalaista.

– Esitys muuttuu jonkin verran harjoituksissa nähdystä, he sanovat.

Paljon muutakin kuin musiikkia

Omaa suosikkiaan Rejman ja Darude eivät paljasta, mutta kumpikin toteaa hengen Tel Avivissa olevan hyvä.

– Kaikilla on sama tavoite, mutta koska voitto on muiden käsissä, ei tarvitse kilpailla toisia vastaan. Yleisö päättää voittajan, Darude sanoo.

Eurovision Song Contestiin eli Euroviisuihin osallistuu 42 maata.

Euroviisumatka ei ole lomailua. Harjoituksia on tiiviisti ja muita tapahtumia paljon. Musiikki on vain yksi osa tapahtumaa.

Artistit tekevät itseään tunnetuksi, he edustavat muun muassa suurlähetystön tilaisuuksissa, Darudesta ja Rejmanista tehdään dokumenttia. Lisäksi mukana on vakavampaakin asiaa: Unicefin Jano-kampanja.

Look Away -kappaleessa nostetaan esiin globaaleja ongelmia. Lisäksi Rejman ja Virtanen ovat mukana puhtaan veden Jano-kampanjassa.

– Olemme ylpeitä, että olemme mukana Unicefin toiminnassa.

Toinen semifinaali on torstaina ja loppukilpailu lauantaina 18.5.

Semifinaalitunnelmaan voi virittäytyä katsomalla Don’t Look Away – Matka Euroviisuihin -dokumentin. Se alkaa TV2:lla kello 21.30.

Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 TV2 klo 22.00

Menot