Teema

Italialainen Ferrari-pomo vaihtoi autot valkoisiin tryffeleihin – Jakaa nyt niksinsä tuhansien eurojen arvoisen multasienen käyttöön

Pohjois-Italiassa Piemonten lehtimetsissä kasvaa harvinainen aarre, jota himoitaan maailman parhaita ravintoloita myöten. Jokavuotinen tryffelisesonki on nyt parhaimmillaan Pääsimme tryffelinmetsästäjän matkaan Alban jyrkille rinteille, ja kävimme tryffelimessuilla ihmettelemässä multasientä, jonka kilohinta kohoaa useisiin tuhansiin euroihin. Katso jutun lopusta myös keittiömestari Alessandro Capalbon ja leipuri Daniela Allosin herkkureseptit.
Igor Bianco on ammatiltaan tryffelinmetsästäjä. Ilman koiriaan Lolaa ja Susia hän ei arvokkaita valkotryffeleitä löytäisi Barolon metsistä. Kuva: Kirsi Hyytiäinen
Igor Bianco on ammatiltaan tryffelinmetsästäjä. Ilman koiriaan Lolaa ja Susia hän ei arvokkaita valkotryffeleitä löytäisi Barolon metsistä. Kuva: Kirsi Hyytiäinen

Ensin tulee tuoksu. Valkosipulia, suomaata, ammoniakkia, mustaherukkaa, sinihomejuustoa, lehtiä, petrolia, salmiakkia, nahkaa, inkivääriä, eukalyptusta, syksyn usvaa metsälammella. Maan alla kasvava valkoinen tryffelisieni on maailman kalleimpia ruoka-aineita. Sitä löydetään vain Pohjois-Italiasta...

Pohjois-Italiassa Piemonten lehtimetsissä kasvaa harvinainen aarre, jota himoitaan maailman parhaita ravintoloita myöten. Jokavuotinen tryffelisesonki on nyt parhaimmillaan Pääsimme tryffelinmetsästäjän matkaan Alban jyrkille rinteille, ja kävimme tryffelimessuilla ihmettelemässä multasientä, jonka kilohinta kohoaa useisiin tuhansiin euroihin. Katso jutun lopusta myös keittiömestari Alessandro Capalbon ja leipuri Daniela Allosin herkkureseptit.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään