Teema

Jalkapallon MM-kisat alkavat Venäjällä – penkkiurheilijoille luvassa yli 200 tuntia MM-jalkapalloa Ylen kanavilla

Miltä kanavilta jalkapallon MM-kisat näkyvät?

Venäjällä 14.6.–15.7. pelattavia kisoja voi seurata Ylen kanavilta. Pääkanava on TV2. Tarjontaa täydentävät Yle Areena ja Yle Puhe.

Näyttääkö Yle MM-kisojen kaikki 64 ottelua?

Kyllä. Lähes kaikki ottelut näytetään suorana TV2:lta. Poikkeuksena aiempiin kisoihin on se, että alkulohkon päätöskierroksen päällekkäiset ottelut eivät tule kahdelta tv-kanavalta, vaan toinen ottelu näytetään suorana TV2:sta ja toinen Yle Areenasta. Areenan ottelusta nähdään jälkikäteen myös kooste televisiossa.

Millaisia päiväannoksia MM-jalkapalloa on tarjolla?

Alkulohkovaiheessa lähetykset alkavat pääsääntöisesti puoli tuntia ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua ja päättyvät puoli tuntia viimeisen ottelun päättymisen jälkeen.

Lähetykset kestävät lähes yhdeksän tuntia, kun otteluita pelataan samana päivänä kolme.

Neljän ottelun päiviä on viisi.

Kaikkiaan TV2 esittää MM-jalkapalloa lähes 200 tuntia. Sen lisäksi nähdään ottelukoosteita noin 50 tuntia.

Ketkä otteluita selostavat?

Matti Härkönen, Lauri Kottonen, Tero Kainulainen, Micke Suopuro, Jari Haapala ja Simo Leinonen. Ottelut selostetaan pääsääntöisesti Helsingistä.

Leinonen piipahtaa alkusarjavaiheessa Pietarissa ja Moskovassa. Härkönen selostaa kisapaikalta välierät sekä finaalin.

Studiossa ovat Ylen toimittajista muun muassa Riku Salminen, Antti-Jussi Sipilä, Petra Manner ja Sami Laine. Asiantuntijoina ovat muun muassa Jari Litmanen, Petri Pasanen, Erkka V. Lehtola ja Marianne Miettinen. Venäjällä 14.6.–15.7. pelattavia kisoja voi seurata Ylen kanavilta.

Voiko MM-kisoja kuunnella myös radiosta?

Yle Puhe selostaa vain viisi ottelua: avauspelin Venäjä–Saudi-Arabia sekä välierät ja mitalipelit. Selostajana on Jussi Lindroos.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic