Jälkkärissä pilkotaan suolainen patukka osiin

Suolainen suklaapatukka Snickers näkyy talven jälkiruuissa. Patukasta on varioitu niin kakkuja, jäätelöannoksia kuin perinteisiä jälkiruoka-annoksia. Keittiömestari Oula Hännisen versio on aikuiseen makuun, sillä siinä on tuhti ja rasvainen suklaa ganache.
Suklaakeitto
150 g sokeria
100 g suklaata 70%
8 dl vettä
100 g kaakaojauhetta
2 rkl kahvipapuja
puolikkaan appelsiinin kuori
Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä. Siivilöi kastike.
Suklaa Ganache
50 g hunajaa
400g tumma suklaata 52%
400 g kermaa
200 g voita
Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Kaada suklaan päälle. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä.
Nougat-kastike
250 g sokeria
5 dl kermaa
100 g suolapähkinöitä
Karamellisoi sokeri kattilassa, lisää kerma ja keitä kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi pähkinät.
Tee annokset ja piristä jokainen annos pienellä vaniljajäätelöpallolla.