Teema

Jälkkärissä pilkotaan suolainen patukka osiin

Suolainen suklaapatukka Snickers näkyy talven jälkiruuissa. Patukasta on varioitu niin kakkuja, jäätelöannoksia kuin perinteisiä jälkiruoka-annoksia. Keittiömestari Oula Hännisen versio on aikuiseen makuun, sillä siinä on tuhti ja rasvainen suklaa ganache.

Suklaakeitto

150 g sokeria

100 g suklaata 70%

8 dl vettä

100 g kaakaojauhetta

2 rkl kahvipapuja

puolikkaan appelsiinin kuori

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä. Siivilöi kastike.

Suklaa Ganache

50 g hunajaa

400g tumma suklaata 52%

400 g kermaa

200 g voita

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Kaada suklaan päälle. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä.

Nougat-kastike

250 g sokeria

5 dl kermaa

100 g suolapähkinöitä

Karamellisoi sokeri kattilassa, lisää kerma ja keitä kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi pähkinät.

Tee annokset ja piristä jokainen annos pienellä vaniljajäätelöpallolla.

Päivän lehti

7.4.2020