Teema

Jauhottoman näkkärin itu on siemenissä

Siemenissä on paljon kuitua, hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja proteiinia. Jos jauhopeukaloa kutittaa, voi siemensekoituksen muotoilla näkkäriksi. Gluteeniton näkkäri tehdään tosin siemenistä ilman jauhoja.

Siemennäkkäripalat katoavat alta aikayksikön parempiin suihin. Jos itse tehty näkkäri ei pysykään kasassa, voi sen silti nauttia vaikka murusina.

Siemennäkkäreihin löytyy myös valmiita sekoituksia jos haluaa päästä vielä helpommalla.

Gluteeniton…siemennäkkäri

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

½ dl pellavansiemeniä

½ dl kurpitsansiemeniä

½ dl chiansiemeniä

1 tl suolaa

2 dl kiehuvaa vettä

½ dl öljyä

(sormisuolaa)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita siemenet ja suola keskenään kulhossa. Kiehauta vesi kuumaksi ja lisää se siemenseoksen joukkoon. Lisää vielä öljy ja sekoita hyvin.

Anna massan levätä noin 10 minuuttia.

Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Tasoita se mahdollisimman ohueksi levyksi, sillä massan pitäisi peittää lopulta koko pelti.

Voit painella massan tasaiseksi toisen leivinpaperin avulla. Sirottele näkkäriseoksen pinnalle halutessasi koristeeksi sormisuolaa.

Paista uunissa 50–60 minuuttia, kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.