Teema

Joko sienikastikkeet ja -salaatit maistuvat puulta? Näin hyödynnät syksyn sienisaaliin uusilla tavoilla

Esimerkiksi tuoreiden tattien maku maistuu mahtavassa sieniöljyssä, josta teet vaikkapa majoneesin tattipastalle.
Pienimmät ja sievimmät kantarellit kannattaa säilöä jääkaappiin pikkeliliemeen, joista niitä on kiva noukkia pitkin talvea annosten päälle kauniiksi ja maukkaiksi koristeiksi. Kuva: Harri Kuittinen
Pienimmät ja sievimmät kantarellit kannattaa säilöä jääkaappiin pikkeliliemeen, joista niitä on kiva noukkia pitkin talvea annosten päälle kauniiksi ja maukkaiksi koristeiksi. Kuva: Harri Kuittinen

Sienikausi alkoi tänä vuonna runsaana, ja metsistä on löytynyt hyvin tatteja, kantarelleja ja lukuisia muitakin ruokasieniä. Kaikki eivät kuitenkaan pidä sienten koostumuksesta, joten keräsimme tälle aukeamalle hieman erilaisia tapoja hyödyntää...

Esimerkiksi tuoreiden tattien maku maistuu mahtavassa sieniöljyssä, josta teet vaikkapa majoneesin tattipastalle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 4kk digiä 39 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic