Teema

Juustoleipä kohtaa kuuman pannun

Grillattu juustoleipä on helposti unohtuva klassikko, jonka palauttaminen pöytään sopii loistavasti pimeneviin syysiltoihin. Kun juustoleipä kohtaa kuuman pannun, syntyy täydellinen iltapala.

Erityisesti Yhdysvalloissa ja Briteissä rakastettu herkku tuo monelle lapsuuden mieleen. Kuivahtanut ja mielellään juureen leivottu maalaisleipä nousee seuraavalle tasolle, kun sen paistaa pannulla juuston ja suolalihan kera.

Sinappi on tämän leivän juju, jota ei kannata jättää pois.

Grillattu juustoleipä

yhdelle

2 siivua juureen leivottua maalaisleipää
1 tl makeaa sinappia
4 siivua suolalihaa
muutama viipale kypsää cheddaria tai muuta vahvaa juustoa
öljyä tai voita paistamiseen
 
Leikkaa leivästä kaksi noin 1 cm:n paksuista siivua. Jos siivut ovat paljon paksummat, leipä palaa helposti liian tummaksi ennen kuin juusto ehtii sulaa.

Voitele molemmat puolet sinapilla, lisää suolaliha ja reilusti juustoa yhdelle leipäpalalle. Nosta toinen leipäpala kanneksi.

Paista pannulla tai grillissä molemmilta puolilta kullanruskeaksi, niin että juusto sulaa. Voit painella leipää muutaman kerran puulastalla, niin juuston sulaminen nopeutuu.

Tarjoile heti. Jos teet useampia leipiä, nosta valmiit leivät lämpimään uuniin odottamaan.

Tarjoile juustoleivät esimerkiksi pikkelöityjen vihannesten ja teen kera illallisena.

Mainos