Teema

Hämeenlinnassa maisteltiin käpyjä ja muurahaisia, Jyrki Tsutsunen kokkasi hämmentäviä annoksia luonnon antimista

Villikokki Jyrki Tsutsunen ei halua miellyttää, vaan hämmentää meitä ajattelemaan, mitä ruoka lopulta oikein on. Hänen Suomen luonnosta keräämänsä raaka-aineet maistuvatkin lautasella hämmentävän hyviltä. Tsutsusen resepteillä piristät illallispöytääsi suomalaisella amaretolla, marinoiduilla männynkävyillä, aromaattisella pihkaöljyllä ja fermentoiduilla villivihanneksilla.
Jyrki Tsutsunen on kiertänyt maailmalla hämmentämässä ihmisiä kävyistä ja muista suomalaisen luonnon raaka-aineista tekemillään annoksilla. Palaute on ollut kiittävää. Kuva: Harri Kuittinen
Jyrki Tsutsunen on kiertänyt maailmalla hämmentämässä ihmisiä kävyistä ja muista suomalaisen luonnon raaka-aineista tekemillään annoksilla. Palaute on ollut kiittävää. Kuva: Harri Kuittinen

Kokki Jyrki Tsutsunen tekee mielikuvituksellista ruokaa luonnosta löytyvistä raaka-aineista kuten muurahaisista ja männynkävyistä. Hän kertoo kiinnostuneensa villiruoasta jo kokkivuosinaan Pietarissa. Tsutsusen annoksia maisteltiin hämeenlinnalaisessa ravintola Uomassa marraskuussa. – Siellä en...

Villikokki Jyrki Tsutsunen ei halua miellyttää, vaan hämmentää meitä ajattelemaan, mitä ruoka lopulta oikein on. Hänen Suomen luonnosta keräämänsä raaka-aineet maistuvatkin lautasella hämmentävän hyviltä. Tsutsusen resepteillä piristät illallispöytääsi suomalaisella amaretolla, marinoiduilla männynkävyillä, aromaattisella pihkaöljyllä ja fermentoiduilla villivihanneksilla.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

19.1.2020