Teema

Kaneli maustaa kurpitsakeiton

Keskitalveen sopivat maukkaat keitot. Juhlavaksi aterian saa lusikallisella muikunmätiä.

Kurpitsakeittoa ja muikunmätiä

1 kg keltaista kurpitsaa

150 g voita

2 laakerinlehteä

1 tl kardemummaa

3 kanelitankoa

5 oksaa timjamia

5 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

50 g siirappia

5 dl kermaa

5 dl kasvisliemi/ kanaliemi

suola, valkopippuri

Kuori ja kuutioi kurpitsa sekä poista siemenet. Laita mausteet ja valkosipuli harsopussiin. Kuumenna kattila ja lisää reilusti oliiviöljyä. Kuullota kurpitsakuutioita hetki ja lisää siirappi, kasvisliemi ja kerma sekä maustepussi joukkoon. Keitä kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Poista maustepussi ja soseuta keitto voin kera tehosekoittimessa. Mausta suolalla. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi muikunmädin kera.

Päivän lehti

7.4.2020