Teema

Kansantaloustieteilijä lyö pöytään madonluvut: “Meillä ei ole varaa luomuruokaan, se ei ole kestävää taloutta”

Tuoko luomu hyvän vai huonon omantunnon? Saksassa luomuruoka on jo valtavirtaa. Lähdimme siis Saksaan selvittämään, mikä on luomun tulevaisuus ja onko meillä siihen varaa. Kysyimme asiaa taloustieteilijältä, WWF:n neuvonantajalta, luomutilalliselta sekä berliiniläisiltä kuluttajilta. Jokaisella oli asiaan oma, painava mielipiteensä.
Tällaisia porkkanat olivat ennen kuin niistä jalostettiin oransseja ja suoria. Näitä luomuporkkanoita myytiin Berliinissä tammikuun lopussa jättimäisillä Grüne Woche -ruokamessuilla. Kuva: Riikka Happonen

Vänkyröitä porkkanoita monessa eri värissä, makealupiinista ja tomaatista tehtyä vihannessosetta, spelttihiutaleita, kombuchaa ja kaakaorakeita. Juustoja ja makkaroita sekä hyllykaupalla viiniä ja olutta. Luomu valtasi kokonaisen näyttelyhallin tammikuussa Berliinissä maailman suurimmilla...

Tuoko luomu hyvän vai huonon omantunnon? Saksassa luomuruoka on jo valtavirtaa. Lähdimme siis Saksaan selvittämään, mikä on luomun tulevaisuus ja onko meillä siihen varaa. Kysyimme asiaa taloustieteilijältä, WWF:n neuvonantajalta, luomutilalliselta sekä berliiniläisiltä kuluttajilta. Jokaisella oli asiaan oma, painava mielipiteensä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään