Teema

Kolmen kerroksen herkku

Banaaneista valmistettu nice­cream on kermajäätelön terveellinen versio. Variaatioita piisaa loputtomiin. Tämän vegaanisen herkun voi maustaa esimerkiksi jäisillä marjoilla, hedelmillä, maapähkinävoilla tai kookosmaidolla.

Chia-vanukas saa makeutensa banaanista, eikä lisättyä sokeria tarvita. Sekä vanukkaan että nicecreamin onnistumisen kannalta on tärkeää, että banaanit ovat kunnolla kypsyneet. Näihin herkkuihin sopivat parhaiten ylikypsät yksilöt.

Chia-vanukas ja mustikka-nicecream

4 annosta

Chia-kookosvanukas:

1 kypsä banaani
400 ml kookosmaitoa
2 rkl hunajaa
½ tl kanelia
¼ tl vaniljajauhetta
1 dl chia-siemeniä
 
Nicecream:
2 kypsää banaania
1 ½ dl pakastettuja mustikoita
¼ tl vaniljajauhetta
1 ½ dl saksanpähkinää
banaaniviipaleita koristeluun
 
Valmista ensin chia-vanukas. Hienonna banaani haarukalla ja laita kulhoon. Lisää kookosmaito, hunaja, kaneli ja vaniljajauhe. Sekoita hyvin. Lisää chia-siemenet ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Viipaloi nicecreamia varten banaanit ja laita pakasterasiaan. Pakasta vähintään muutama tunti. Ota banaanipalat pakastimesta, anna sulaa hetki. Soseuta banaani ja jäiset mustikat tehosekoittimessa. Mausta nicecream kardemummalla ja vaniljajauheella.

Paahda saksanpähkinät kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Koristele tarjoiluastian reunat halutessasi banaaniviipaleilla ja laita sitten pohjalle chia-vanukasta. Ripottele päälle saksanpähkinää.

Tee päällimmäinen kerros nice­creamista ja koristele saksanpähkinärouheella. Tarjoile heti.

Elina Ylitervo