Teema

Kookos peittää joulunamut

Kaneliset kookoshiutaleissa pyöritellyt valkosuklaatryffelit syntyvät vaivattomasti. Namut voi valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua, kunhan säilyttää valmiit tryffelit viileässä hyvin peitettynä.

Itse tehdyt joulukarkit ilahduttavat niin naapuria kuin tarhantätiäkin. Pakkaa tryffelit lasipurkkiin, kiepauta ympärille pätkä silkkinauhaa ja viimeistele sievällä etiketillä.

Herkullinen lahja on valmis annettavaksi.

Kaneli-valkosuklaa -tryffelit

20 kpl

1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
½ tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita
 
Kiehauta kuohukerma. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää kaneli ja sekoita hyvin. Laita seos jääkaappiin pariksi tunniksi tai mieluiten yön yli.

Ota jähmettyneestä massasta lusikan avulla pieniä nokareita. Pyörittele käsin tai kahden pienen lusikan avulla palloiksi. Jos seos alkaa sulaa käsissä, viilennä kädet huuhtelemalla kylmällä vedellä.

Kaada kookoshiutaleet lautaselle ja pyörittele tryffelipallot hiutaleissa. Säilytä valmiita tryffeleitä viileässä peitettynä. Tryffelit säilyvät pari viikkoa.

Elina Ylitervo