fbpx
Teema

Kuinka pumpputermospullon saa puhtaaksi?

Lukija kysyy, kuinka pumpputermospullon saa parhaiten puhtaaksi, jos sinne on unohtunut pidemmäksikin aikaa esimerkiksi kahvia tai mehua.

Miten pumpputermoksen puhdistus pitäisi tehdä, myyntijohtaja Kari Niemenmaa Airamilta?

– On syytä varmistua, onko kyse lasisisustaisesta vai teräksisestä termoksesta. Jos sisusta on lasia, tärkeintä on muistaa, ettei sisäosan puhdistuksessa saa käyttää tiskiharjaa tai mitään muutakaan kiinteää välinettä. Puhdistus tehdään välittömästi käytön jälkeen huuhtomalla vedellä. Jos vaikka kahvi on unohtunut seisomaan pitkäksi aikaa, sisäosan voi huuhtoa astianpesuaineen kanssa.

– Vaikeiden tahrojen poistamiseksi termos täytetään kuumalla vedellä, lisätään teelusikallinen ruokasoodaa tai konetiskiainetta ja annetaan liota yön yli. Huuhtelu pitää tehdä useita kertoja huolella ennen käyttöä. Talvella on hyvä muistaa, ettei lasinen sisus välttämättä kestä pesussa syntyviä nopeita lämmönvaihteluita. Pakkasesta tuodun termoksen pitää antaa lämmetä hetki.

Entä terästermoksen pesu?

– Teräksisen sisäosan pesuun voi huoletta käyttää tiskiharjaa tai muita apuvälineitä.

Pinttyneiden jäämien poistossa toimivat tässäkin ruokasooda ja kuuma vesi tai konepesuaine ja yön yli liotus. Edelleen on muistettava tämän jälkeen erittäin hyvä huuhtelu.

Miten termospullon pumpun saa puhtaaksi?

– Pumppuosan voi aukaista ja huuhdella. Pumpun läpi voi myös juoksuttaa kuumaa vettä, jolloin putken sisäosat puhdistuvat.

Antti Pasanen

Menot