Teema

Kuinka selättää pimeys? – Lue selviytymiskeinoja syksyn varalle

Kesästä on jäljellä enää lämpimät muistot, seuraavaan suveen on vielä matkaa, mutta syksy on paljon muutakin kuin sadetta ja syysflunssaa. Parhaimmillaan pitkä ja pimeä vuodenaika voi olla rentouttavaa pysähtymisen aikaa.

 

Sadepäivän sarjamaraton

Synkät sadepäivät ja pimenevät illat ovat kuin luotuja sarjamaratoneja varten. Löytyykö Netflixistä uusi tuotantokausi hömppäsarjasta, joka saa hymyn huulille? Onko Yle Areenassa dokkareita, jotka ovat jääneet vaille huomiotasi? Aina ei ole pakko tehdä jotain hyödyllistä, vaan uppoudu hyvällä omallatunnolla sarjojen tai elokuvien maailmaan.

Luo ja unelmoi

Unohditko ilmoittautua kansalaisopiston kursseille? Harrastaa voi kotonakin. Oletko halunnut kokeilla 5D-timanttitöiden tekemistä? Ostitko joskus värityskirjan, joka jäi käyttämättä? Oletko haaveillut bullet journalin aloittamisesta tai suunnitellut unelmien aarrekartan tekemistä? Löytyykö netistä sopiva verkkokurssi luovasta kirjoittamisesta tai vaikka kuvankäsittelystä?

Kotoilu on in!

Kotoilu luo vastapainoa hektisyydelle, ja mikä vuodenaika siihen sopisi paremmin kuin syksy? Mutta mitä on kotoilu? Kotoilu on kiireettömyyttä. Se voi olla pelkästään villasukissa ja pyjamahousuissa chillailua, lämpimien juomien lipittämistä, kynttilöiden polttamista, käsitöiden tekemistä, lehtien lukemista tai musiikin kuuntelua – sinä päätät.

Virtaa liikunnasta

Raikas syysilma on mitä parhain ulkoiluilma, mutta yhtä lailla sadetta pääsee pakoon salille. Liikunta piristää oloa, joten suuntaa jumppaan, uimahalliin tai lenkkipolulle. Hyötyliikuntaa saat vaikka viime hetken puutarhatöistä.

Valmistaudu jouluun

Vältä joulustressi ja aloita tarvittavat valmistelut kerrankin ajoissa. Laadi menu kauppalistoineen jo etukäteen tai kirjaa ennen joulua tehtävät työt ylös. Tiedätkö jo mitä hankit läheisille lahjaksi? Listat takaavat mielenrauhan ja rennomman startin joulukauteen.

Pysy kiireisenä

Koska olet viimeksi käynyt lätkämatsissa? Tai leffassa? Entä taidenäyttelyssä? Oletko suunnitellut vapaaehtoistyön aloittamista? Missä suosikkibändisi tai -artistisi esiintyy tänä syksynä? Kirjastossa on varmasti lukemattomia tarinoita – poikkea matkalla suosikkikahvilassasi.

Kukista kaamos

Kärsitkö auringonvalon puutteesta? Oletko suunnitellut kirkasvalolampun hankkimista? Valohoito auttaa elimistön luonnollista vuorokausirytmiä paikalleen. Hamstraa luonnollista auringonvaloa aina mahdollisuuksien mukaan ulkoilemalla valoisaan aikaan. Pimeänä vuodenaikana on erityisen tärkeä turvautua D-vitamiinilisään.

Suunnittele tulevaa

Jos kaikki tuntuu teeskentelyltä, niin mikään ei estä suunnittelemasta ensi kesää. Oletko päättänyt lomakohdetta? Kaipaatko vanhaan toiselta kodilta tuntuvaan kohteeseen vai olisiko aika kokeilla jotain uutta? Googlaa kokemuksia ja suosituksia eri lomakohteista. Budjetin ja kalenterin salliessa – karkaa äkkilähdöllä lämpöön!