Teema

Kukkakaali on syksyn inspiroivin kasvis – Tarjonta on juuri nyt runsaimmillaan

Upeat kotimaiset kukkakaalit maistuvat raakoina tai kypsennettyinä, eikä hintakaan päätä huimaa. Kukkakaaliin voi tuskin koskaan kyllästyä, siitä pitää huolen reseptien kirjo.
Kukkakaali sisältää runsaasti kuitua, kasvisproteiinia, B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa ja tärkeitä mineraaleja. Kotimaisen kukkakaalin satokausi on pitkä, juhannuksesta marraskuun alkuviikoille. Kaupoista löytyy satunnaisesti myös värillisiä kukkakaaleja, esimerkiksi vihreitä ja violetteja. Kuva: Nanna Rintala
Kukkakaali sisältää runsaasti kuitua, kasvisproteiinia, B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa ja tärkeitä mineraaleja. Kotimaisen kukkakaalin satokausi on pitkä, juhannuksesta marraskuun alkuviikoille. Kaupoista löytyy satunnaisesti myös värillisiä kukkakaaleja, esimerkiksi vihreitä ja violetteja. Kuva: Nanna Rintala

Kukkakaali nauttii uunipaahdosta. Mausteita vaihdellen siitä saa loputtomasti erilaisia lisukkeita tai pikkunaposteltavia. Myös kukkakaalihummuksen salaisuus on makuja syventävässä paahtamisessa. Vaikka kukkakaaliin kannattaa yleensä jättää kypsennyksessä reilustikin napakkuutta, pehmeän kermaiseen hummukseen...

Upeat kotimaiset kukkakaalit maistuvat raakoina tai kypsennettyinä, eikä hintakaan päätä huimaa. Kukkakaaliin voi tuskin koskaan kyllästyä, siitä pitää huolen reseptien kirjo.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 4kk digiä 39 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic