fbpx
Teema

Kuplivat kuppikakut - ota resepti talteen

Tilkka kuohuvaa tekee kuppikakuista kosteita ja meheviä. Pursota päälle reilusti tuorejuustokuorrutetta ja viimeistele komeus kullanhohtoisella kakkupuuterilla ja strösseleillä.

Kuohuviini-kuppikakut

3 ½ dl jauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

½ tl vaniljajauhetta

¼ tl suolaa

2 dl sokeria

100 g voita

2 kananmunaa

1 dl kuohuviiniä

1 dl maustamatonta jogurttia

 

Kuorrute:

70 g voita

4 dl tomusokeria

200 g tuorejuustoa

päälle kultaista kakkupuuteria ja strösseleitä

 

Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljajauhe ja suola. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, ja vatkaa munat joukkoon. Lisää huoneenlämpöinen kuohuviini ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja jogurttia. Älä sekoita liikaa.

Jaa taikina muffinssipellille asetettuihin muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin tomusokeri, lisää tuorejuusto. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele kakkupuuterilla sekä strösseleillä.

Menot