Teema

Kuun loistaessa on mukava pulikoida merikylpylässä

Jos Helsingin railakas yöelämä ei innosta, talvisena iltana voi karata rentoutumaan pääkaupungin uuteen elämyskohteeseen, Allas Sea Pooliin. Hiljattain valmistunut merikylpylä on nyt avoinna ensimmäistä kertaa koko talven, ja siellä saa uiskennella useimpina iltoina jopa kymmeneen asti.

Mutta tarkeneeko ulkona kekkuloida uimapuvussa keskellä marraskuuta? Se selviää pian. Ensin on syytä lunastaa ranneke lipunmyynnistä, viedä tavarat säilytykseen ja käydä ottamassa vähän hikeä pintaan.

Pyöreä kivikiuas sihahtelee mukavasti. Lämpötila naisten saunassa on sopivat 80 astetta, mutta ikkunasta näkyy jo, kuinka tuuli synnyttää merelle pieniä aaltoja. Vilpoiselta vaikuttaa, mutta ei auta. Uimaan mars!

Kun sipsuttelee kumimattoa pitkin kohti allasaluetta, mieleen tulee, että paikallaan olisivat kylpylän nettisivuillakin suositellut talviuimarin varusteet: pipo, kylpytakki ja kengät.

Tuska unohtuu kuitenkin nopeasti, kun pulahtaa 27-asteiseen veteen ja pinnistää ensimmäiset sammakkouinnin vedot. On miellyttävää kellua vaaleansinisessä keitaassa, katsella höyryn haihtumista ilmaan ja etsiskellä talvitaivaalta kuuta ja tähtiä.

Jos sää sattuu olemaan pilvinen, se ei haittaa. Kaupungin valot hohtavat ympärillä komeasti, ja niiden loisteessa voi tähyillä niin Tuomiokirkon kattoa kuin Uspenskin katedraalin sipulinmuotoisia kupoleita.

Lopuksi on tietysti pakko käydä testaamassa aitoa merivesiallasta, jonka lämpötila on näin marraskuisena iltana rapsakat kuusi astetta. Hui, miten kylmää!

Matkalla takaisin saunalle ihon pistely muuttuu pian rentoutuneeksi oloksi. Liikaa ei silti kannata antaa ajatuksen harhailla, koska muuten voi käydä niin kuin allekirjoittaneelle: liukas lattia tekee tepposet ja sitä lennähtää pyrstölleen.

Turistien kannalta hauskaa on, että Altaalla järjestetään talven mittaan erilaisia teemailtoja. Luvassa on muun muassa alastonuintia.

– Sitä on aina muutama tunti tiettynä päivänä, vahvistaa uimavalvoja Teppo Pesonen.

Piipahdus Katajanokalla sijaitsevassa Allas Sea Poolissa maksaa aikuisilta 12 euroa ja lapsilta 6 euroa. Mukaan kannattaa ottaa oma pyyhe ja uikkarit.

Päivän lehti

12.7.2020