Teema

Linssit ovat helppoa ja nopeaa ruokaa

1. Linssejä ei tarvitse papujen tapaan liottaa. Niille riittää huuhtelu ennen keittämistä. Liottaminen tosin nopeuttaa kypsymistä.

2. Kuoritut ja halkaistut linssit kypsyvät nopeammin kuin kokonaiset linssit. Ne myös hajoavat keitettäessä ja sopivat siksi erityisen hyvin sosekeittoihin ja kastikkeisiin. Halkaistuja linssejä ei voi käyttää idätykseen. Siihen sopii esimerkiksi vihreä kokonainen linssi.

3. Punaista linssiä myydään kuorittuna ja kokonaisena. Kokonaisia punaisia linssejä voi käyttää esimerkiksi salaateissa. Myös vihreä kokonainen linssi pitää muotonsa hyvin ja käy lisäkkeenä ja salaattien proteiinilisänä.

4. Näyttävä linssilajike on musta belugalinssi, joka pysyy kauniin pyöreänä ja irtonaisena kypsennettynäkin. Puy-linssi on puolestaan aromikas.

5. Linsseissä on runsaasti proteiinia ja rautaa. 100 grammassa vihreitä linssejä on 24 grammaa proteiinia. Siinä on yli 70 prosenttia naisten ja 120 prosenttia miesten raudan saantisuosituksesta. Linsseissä on myös runsaasti magnesiumia ja sinkkiä.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic