Teema

Maailman helpoin vanukas syntyy sitruunasta

Pääsiäisen helpoimpaan jälkiruokaan tulee vain kolme raaka-ainetta. Brittiläinen lemon posset eli sitruunavanukas hyytyy sitruunahapon ansiosta. Valmisteluun menee vain kymmenen minuuttia. Vaikeinta onkin jaksaa odottaa hyytymistä.

Raikkaat vanukkaat viimeistellään karamellisoiduilla sitruunaviipaleilla. Karamellisoidut sitruunaviipaleet sopivat myös kakkujen ja keksien koristeiksi tai sellaisenaan naposteltaviksi.

Voit koristella annokset myös tuoreilla marjoilla tai mintunlehdillä. Passionhedelmäliha sopii pääsiäiskattaukseen.

Sitruunaposset

neljälle

4 dl kuohukermaa

1 ½ dl sokeria

1 dl sitruunamehua

1 sitruunan kuori

Karamellisoidut sitruunat:

2 sitruunaa

2 dl sokeria

2 dl vettä

Keitä kermaa ja sokeria kattilassa viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä ja lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Jäähdytä hetki. Jaa tarjoiluastioihin, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Pese sitruunat, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja poista siemenet. Lämmitä sokeri ja vesi kasarissa keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Lisää sitruunaviipaleet ja anna hautua 15 minuuttia, kunnes sitruunat pehmenevät ja alkavat karamellisoitua. Jäähdytä muutama tunti leivinpaperin päällä. Koristele posset viipaleilla.