Teema

Matcha maistuu makeissa pinaattipannukakuissa

Teejauhe tuo pinaatilla tuunattuun klassiseen amerikkalaiseen jälkiruokaan entistäkin syvemmän vihreän värin.
Paista vihreät pinaatti-matchapannukakut brunssipöytään.

Tavalliset pinaattiohukaiset muuntuvat makeaksi jälkiruoaksi, kun ne valmistetaan muhkeiksi pannukakuiksi Amerikan malliin.

Kivennäisvesi tekee pannareista meheviä ja paksuja. Taikinan voi antaa turvota hyvin tunninkin ennen paistamista, jolloin pannukakut paistuvat oikein kuohkeiksi ja paksuiksi.

Japanilainen matcha-teejauhe antaa pannukakuille makua ja entistäkin syvemmän säväyksen vihreää väriä.

Satsaa laadukkaaseen matchaan, sillä se on makeampaa ja kukkaisempaa kuin halpa jauhe.

Pinaatti-matchapannukakut

12–14 kpl

 

70 g babypinaattia

7 dl kivennäisvettä

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 rkl matchajauhetta

2 rkl sokeria

½ tl suolaa

1/2 tl vaniljajauhetta

50 g sulatettua voita

 

Lisäksi:

kermavaahtoa

marjoja

vaahterasiirappia

 

Huuhtele pinaatti ja valuta kuivaksi.

Laita pinaatti ja kivennäisvesi blenderiin ja surauta tasaiseksi seokseksi. Kaada kulhoon ja riko kananmunat joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää jauhoseos kivennäisvesi-munaseokseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi matchajauhe, sokeri, suola ja vaniljajauhe.

Sulata voi ja anna sen rauhassa jäähtyä sillä aikaa, kun muu taikina turpoaa.

Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna pieni valurautapannu ja lisää nokare voita. Kaada pannulle kerrallaan noin 1 dl taikinaa. Paista, kunnes pinta kuplii ja taikina hyytyy reunoilta. Käännä ja paista vielä pari minuuttia toiselta puolelta.

Tarjoile valmiit pannukakut kermavaahdon, tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.