Teema

“Matopiirakat olisivat olleet kivoja, mutta ne on jo syöty” – Nyt kehitellään oudoista aineista ruokia

Karjalanpiirakan tapaiset jauhomatopiiraat hävisivät parempiin suihin, kun Turun yliopiston tutkijat kehittelivät yhdessä keittiömestareiden kanssa ruokia tulevaisuuden raaka-aineista. Sirkkoja on jo lautasilla, ja kasviksista halutaan käyttää myös lehdet ja kuoret. Uusista raaka-aineista halutaan ruokia, jotka maistuisivat tavalliselle kuluttajalle.
Tutkimuskoordinaattori Saara Lundén (vas), apulaisprofessori Mari Sandell ja tutkimuskoordinaattori Laura Forsman aistilaboratoriossa, jossa tehdään erilaisia makutestejä. Lundén ja Forsman makustelevat kukkakaalijäätelöä. Kuva: Marttiina Sairanen
Tutkimuskoordinaattori Saara Lundén (vas), apulaisprofessori Mari Sandell ja tutkimuskoordinaattori Laura Forsman aistilaboratoriossa, jossa tehdään erilaisia makutestejä. Lundén ja Forsman makustelevat kukkakaalijäätelöä. Kuva: Marttiina Sairanen

Mitä me syömme 20 tai 50 vuoden päästä? Kysymys on vaikea. Helpompi on aloittaa pohtimalla, mitä emme ainakaan syö. Ihminen tuskin tulevaisuudessakaan napsii ravinnoksi pelkkiä pillereitä, niin kuin joskus muinoin...

Karjalanpiirakan tapaiset jauhomatopiiraat hävisivät parempiin suihin, kun Turun yliopiston tutkijat kehittelivät yhdessä keittiömestareiden kanssa ruokia tulevaisuuden raaka-aineista. Sirkkoja on jo lautasilla, ja kasviksista halutaan käyttää myös lehdet ja kuoret. Uusista raaka-aineista halutaan ruokia, jotka maistuisivat tavalliselle kuluttajalle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään