fbpx
Teema

Mikä on Minigrip-pussilta näyttävä Amergrip-pussi?

Kauppoihin on tullut säilytyspusseja, joiden nimi on Amergrip. Pussit näyttävät Minigrip-pusseilta.

Uusien pussien muovi on tehty uusiutuvasta materiaalista. Kyseessä on ”vihreä polyeteeni” eli sokeriruokopohjainen materiaali.

Sitä käyttävät muun muassa Metsä Tissue kuluttajatuotteissaan esimerkiksi Ruotsissa sekä Valio kaikkien harjakattopakkausten korkeissa sekä luomumaitotölkeissä.

Mikä Amergrip-pussi on, Amerplast Oy:n myynti- ja tuotekehitysjohtaja Ari-Pekka Pietilä?

– Laadultaan se on ihan samanlainen kuin Minigrip. Minigrip tehdään öljykaasupohjaisesta polyeteeni-muovityypistä, mutta Amergrip sokeriruokopohjaisesta materiaalista. Tämä on se ero. Kun tehdään sokeria, sivutuotteena kannattaa tehdä etanolia. Etanolista tehdään polyeteenia.

Ovatko ne ekologisia?

– Kyllä, hiilijalanjälki on valtavan paljon pienempi kuin vastaavien Minigrip-pussien, ja nämä tehdään uusiutuvasta materiaalista.

– Tässä pystytään hyödyntämään uusiutuvia luonnonvaroja, mutta se ei ole kuitenkaan ruoasta pois keneltäkään, vaan selkeästi sokerinvalmistuksen sivutuote.

– Pussit kierrätetään nykyisten normien mukaan. Pussi ei ole biohajoava eikä kompostoituva, mutta voimme kierrättää sen kasseihin ja muihin tuotteisiin.

Mitä kuluttajat ovat ajatelleet tästä?

– Palautetta ei ole vielä tullut hirveästi, mutta tullut palaute on ollut pääsääntöisesti positiivista.

Aiotteko siirtyä kokonaan sokeriruokoon?

– Amergrip-tuotteessa siirrymme ajan mittaan. Uusiutuvien luonnonvarojen käyttö tämmöisessä tuotteessa on meistä hyvin tärkeää.

– Sama materiaali voisi olla hyvä ratkaisu moneen muuhunkin tuotteeseen, esimerkiksi leipäpusseihin tai peruna- ja porkkanapusseihin.

Menot