fbpx
Teema

Mikä on yleisin aloittelijan virhe verhoilussa?

Millaisia töitä verhoilukurssilaiset innostuvat tekemään, Ahjolan kansalaisopiston verhoilumestari Kristiina Leinonen-Sahlgren?

– Verhoilukursseilla tehdään töitä laidasta laitaan: vanhoja perinteisiä verhoiluja eli joustimia ja meriheinää, mutta myös uudempia vaahtomuovitöitä. Kursseilla valmistuu tuoleja ja sohvia sekä pieniä verhoilutöitä, kuten raheja. Työstä ja opiskelijan taidoista riippuen verhoilun valmistumiseen voi mennä aikaa kahdesta päivästä aina useampaan vuoteen.

– Aina on yhtä ilahduttavaa kuulla myös tarinoita, joita muokattaviin huonekaluihin sisältyy.

Oletko innoissasi uusista harrastajista?

– Opettajan kannalta on hauskaa nähdä kurssilaisten kekseliäisyys, sillä kaikkea ei ole vielä tällä alalla keksitty. Opiskelijat ideoivat välillä päällyskankaiden laitossa uusia, hauskoja koristuksia.

Miksi kussille tullaan?

– Verhoilu on mukava ja hyödyllinen harrastus, jossa kohdataan samalla muita ihmisiä. Toiset käyvät kursseilla siellä syntyneiden ystävyyssuhteiden takia ja toiset poistuvat kurssilta, kun kodin huonekalut ovat verhoiltu.

Mikä on yleisin virhe, johon kurssilaiset sortuvat?

– Kiire on yleisin virhe, johon aloitteleva opiskelija voi sortua. Huonekaluverhoilu vie aikaa, jos haluaa hyvää jälkeä. Joskus on haasteena saada opiskelija uskomaan, että työn purkamisen tarkoituksena on syy tehdä vielä parempaa.

– Verhoilussa lopputulos palkitsee tekijänsä. Vaikka alku voi tuntua hitaalta ja siltä ettei työ etene, lopussa voi olla ylpeä siitä, mitä on saanut aikaan.

Menot