Teema

Millaiset ovat katu-uskottavat kumisaappaat?

Kymmenisen vuotta sitten huippumalli Kate Moss pukeutui festareilla Hunterin kumisaappaisiin, joka nosti Hunterit hurjaan suosioon. Nokian jalkineet otti uudelleentuotantoon 1960-luvun Hai-saappaat, joista tuli suosittuja kaupunkisaappaita.

Kumisaapasmarkkinoilla ei ole pitkään aikaan tapahtunut mitään uutta tai siltä se ainakin kuluttajasta tuntuu. Mikä on tämän hetken katu-uskottava kumisaapas, Hämeen ammattikorkeakoulun jalkinemuotoilun lehtori Ville Siipola?

– Ennen kaikkea kumisaapas on käytännöllinen jalkine. Kevään loskakeleillä on mukavaa, kun jalat ovat kuivana. Kaupunkioloissa kumisaappaan ei tarvitse olla korkeavartinen. Matala varsi kelpaa oikein hyvin. Markkinoilla on myös kumisaappaiden rinnalla myynnissä paljon erilaisia kalvopinnoitteisia kenkiä, jotka pitävät hyvin vettä. Kumisaappailla voi piristää asukokonaisuutta, joten sinänsä mikä tahansa kumisaapas voi olla katu-uskottava.

Hunter on ollut muotitietoisten kumisaapasvalinta. Onko sen rinnalle tullut mitään muuta yhtä katu-uskottavaa kumisaapasta?

– Tällä hetkellä ei ole oikein mitään uutta ja mullistavaa, joka menisi samaan kategoriaan. Katu-uskottavuus pitää hakea jollakin muulla kuin kumisaappailla. Toki kumisaappaan valinnassa kannattaa huomioida kevät ja kesä. Saappaan väri voi olla joku kevään trendiväreistä ja sen voi yhdistää muuhun asuun sopivaksi.

Millaisia mahdollisuuksia kumisaappaat antavat suunnittelijalle?

– Materiaalin puolesta kumisaappaat ovat sellaiset, että väreillä ja printeillä pystyy leikittelemään.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic