Teema

Millaisilla sadevaatteilla pärjää päiväkodissa?

Lapset nauttivat kuraleikeistä, mutta oikeanlainen pukeutuminen voi olla vaikeaa. Millainen sadevaate soveltuu päiväkodin ulkoleikkeihin, lastentarhanopettaja Kaisa Knuuttila?

 

– Pienet lapset pitävät kuraleikeistä. Silloin paras asu on kurahousut, sadetakki ja kurarukkaset. Viimeistään esikouluiässä alkaa keskustelu kurahousujen ja sadetakkien miellyttävyydestä. Isommat lapset pitävät kurahousuja ahdistavina ja hiostavina.

 

Miten ohjeistat esikouluikäisten perheet syyspukeutumisessa?

– Mielestäni vanhemmat saavat päättää, missä vaatteissa lapset ulkoleikeissä ovat. Esikouluikäisten kanssa voi keskustella: jos haluat kuraleikkeihin, pue kurahousut. Kuorivaatteet ovat ok, jos vanhemmat viitsivät pestä niitä riittävän usein kuraleikkien jälkeen.

 

Mihin ongelmiin kurapukeutumisessa törmätään?

– Pienten lasten ryhmissä kurahousujen ja muiden sadevaatteiden pukeminen työllistää hoitajia, kun monia kerroksia pitää pukea päivästä ja vuodenajasta toiseen. Nykyään kuravaatteita tarvitaan myös talvella, kun pakkasia ei välttämättä ole. Toinen ongelma on myös kuravaatteiden huolto. Se kuuluu vanhemmille.

 

Törmätäänkö päiväkodissa vielä siihen, etteivät lasten ulkoiluvaatteet ole kunnossa?

– Kyllä. On sellaisia vanhempia, jotka eivät ajattele asiaa lainkaan. On myös sellaisia perheitä, joilla ei ole varaa ostaa erilaisia varusteita. Varusteet ovat usein kunnossa sellaisilla perheillä, joissa liikutaan ja ulkoillaan aktiivisesti myös vapaa-ajalla.